Główne założenie jest takie że wszystkie gadżety VCP (obojętnie kto będzie odpowiedzialny za ich produkcję) powinny być uzgodnione z administracją i to ona ma decydujący głos w sprawie produkcji gadżetów - nie ukrywam że mamy zamiar trochę na tym zarabiać.
Oczywiście jeżeli ktoś chce kupić nalepkę w tym sklepie to nie ma problemu - niech kupuje i mnie osobiście cieszy fakt że jest nazwa klubu na tych nalepkach.
Jedyny minus jest taki że my jako VCP nic z tego nie będziemy mieli.
Może to trochę słabo widać ale jako forum wszystkie działania finansujemy sami, nikogo nigdy nie prosiliśmy o żadne wsparcie, nie zbieramy składek a zdecydowaną większość naszych gadżetów do tej pory rozdaliśmy.
Trochę niedorzeczne byłoby żeby płacić komuś za to co można zrobić z powodzeniem u siebie. Ja jako S7 na tym nie mam zamiaru zarabiać - w przyszłości może będę liczył za zużytą folię a na razie folia, cięcie, wybieranie i folia transportowa jest za darmo a kasa z gadżetów w całości ma zasilać budżet klubu. Mnie póki co stać na to żeby coś co produkuję dać komuś bez zarobku.