Autor Wątek: 1.9 TDI [AFN] - silnik nie odpala  (Przeczytany 2539 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dominiak90

• :: StartLine
  • VW: Passat B5
  • Silnik: 1.9 TDI
  • Kod: AFN
  • Napęd: FWD
  • Rej: EL
1.9 TDI [AFN] - silnik nie odpala
« dnia: 14 - Stycznia - 2021 - 21:30:42 »
Witam :)

Mam problem ze swoim Passatem B5 1.9 TDI 110 KM [AFN] - po wymianie pompy wtryskowej auto nie odpala.

Wymieniłem pompę wtryskową w swoim pasku. Przed wymianą oczywiście rozrząd ustawiony na znaki i zablokowane koło pasowe pompy, zdemontowałem pompę i zamontowałem drugą. Założyłem koło pasowe pompy i tutaj znaki mi się nie zgrywały, znak na kole mijał się o pół ząbka. Próbowałem go odpalić z tak założoną pompą ale nie dało rady.
Wydawałoby się że już prawie zagada ale nic z tego. J
Jak przestawić koło pompy o te pół ząbka czy tylko pompiarz mnie ratuje.
Proszę o pomoc

[img]http://www.fotem.pl/show/full/b3e1a3963ab7f0aeccd6345e6fa[/img]
[gmod]To nie jest prawidłowy link do zdjęcia. Aby link był prawidłowy i zadziałał na forum - MUSI mieć końcówkę: .jpg / .jpeg / .png [/gmod]

Offline Ychu00X

• :: TrendLine
  • VW: Passat B5
  • Silnik: 1.9 TDI
  • Kod: AFN
  • Moc: 110 KM
  • Napęd: FWD
  • Rej: GWE
Odp: 1.9 TDI [AFN] - silnik nie odpala
« Odpowiedź #1 dnia: 19 - Stycznia - 2021 - 20:56:10 »
Na czym Ci się nie zgrywa? W pompę blokada i tam nic nie zmienisz bo koło pompy jest na klinie. Wałek na blokadę , a wał na skrzyni masz wycięcie i tam ma być widać 0. Jedynie całą pompą można potem pokręcić. Ustaw na środek mniej więcej i powinien odpalić. Ewentualnie można odpiąć czujnik temperatury to powinien odpalić nawet jak jest trochę źle ta pompa ustawiona , tylko trzeba uważać z tym. Jak odpali regulacja pompy z pomocą komputera i musi chodzić.

Tagi wątku: