Jęli masz dowód rejestracyjny z tego auta, to w każdym serwisie i salonie grupy VAG (audi, seat, skoda, volkswagen) udzielą takiej informacji za free i od ręki
We wszystkich serwisach VAG w których do tej pory bywałem, nigdy jeszcze nie odmówili sprawdzenia historii serwisowej auta ani wydruku wyposażenia fabrycznego. Nie raz dawałem swój dowód rejestracyjny z innym VIN-em do sprawdzenia, zawsze jak ładnie poprosiłem i wykazywałem odpowiednią cierpliwość udawało się bez płacenia i zbędnego marudzenia. Podobno na jednym z portali aukcyjnych jest gość co za niewielką opłatą sprawdza wszystkie nr VIN z grupy VAG. Nie znam go i sam bym raczej za to info nie zapłacił, tym bardziej że to w jaki sposób on to realizuje nie jest zgodne z prawem i prędzej niż później ktoś z policji skarbowej to wyłapie.Ale jak ktoś nie boi się wpuszczenia w maliny to może sobie zaryzykować
Problem jest taki że auto od 2014 jest zarejestrowane w Polsce, a mój kolega twierdzi że po vinie wyszło mu że auto ma inny niższy przebieg (poniżej 100k) i jeździ po niemczech i tam się serwisuje. Wychodzi na to że ma bliźniaka na terenie niemiec (czyżby lewe papiery)
potrzebuje pomocy w rozszyfrowaniu VIN VW Jetta Bora
W dowodzie jest Jetta Borabo to wersja amerykańska.Pomożecie '-)
Jęli masz dowód rejestracyjny z tego auta, to w każdym serwisie i salonie grupy VAG (audi, seat, skoda, volkswagen) udzielą takiej informacji za free i od ręki Dodano: 26 - Grudnia - 2015 - 21:51:27 To nie jest tak że nikt Ci tu w tym nie pomoże, ale droga sprawdzania nr VIN w grupie VAG jest dość prosta i powinieneś sobie z tym sam poradzić. No chyba że w twoim pobliżu nie ma żadnego salonu grupy VAG, ale to raczej mało możliwe. W moim przypadku aby sprawdzić komuś VIN, potrzebuję na to co najmniej paru dni roboczych. W twoim przypadku, w poniedziałek jedziesz do pierwszego salonu VAG-a i na podstawie dowodu rejestracyjnego mogą ci wydrukować oryginalne wyposażenie auta i przeczytać (nie wydrukować) historię odwiedzin tego auta w serwisach. Nie zawsze jest tam to czego oczekujesz, zazwyczaj po okresie gwarancyjnym rzadko kto jeździ na wymiany oleju czy klocków do serwisu (nawet na zachodzie).
Jakiś czas temu zakupiłem VW Passat B5 pomoże ktoś w sprawdzeniu przebiegu?
witam potrzebuje kod lakieru brak naklejek WVGZZZ1TZ9W097717 z góry dzięki , a jeszcze jedno czy można odzyskać naklejki?