Autor Wątek: LAMPY TYŁ - migoczące ledy w lampie  (Przeczytany 1047 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gorzasty

• :: StartLine
  • VW: Passat B6
  • Silnik: 1.6 MPI
  • Moc: ?? KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: WR
LAMPY TYŁ - migoczące ledy w lampie
« dnia: 23 - Maja - 2020 - 17:40:16 »
Cześć.

Posiadam Passat B6 i miałem problem przy przeglądzie.
Światła ledowe tylne, te w karoserii nie klapie, nie świeciły w nich wszystkie diody.
Po zjechaniu z kanału działały znów wszystkie. Wymieniłem lampę na szybko i na razie jest ok. Jednak robiąc ostatnio trasę na autostradzie z innym autem za mną, kumepla zgłaszała mi taki problem z lamą lewą... co jest grane?
Ledy wysiadają i trzeba całą lamę zmieniać, czy wystarczy gdzieś na kostce przeczyścić? 

Offline Gobu10

• :: StartLine
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Moc: ?? KM
  • Skrzynia: MT
  • Rej: LHR
Odp: LAMPY TYŁ - migoczące ledy w lampie
« Odpowiedź #1 dnia: 15 - Sierpnia - 2020 - 09:25:12 »
Witak, mam ten sam problem. Niestety z tego co udało mi sie wyczytać i dowiedzieć jest to czesty problem z tymi lampami i nie jest to wina kostki a niestety diod. W lampie poprostu łączenia sie przerywają i czasem swieci a czasem nie. Najlepiej wymienic lampy ale mozna je tez zregenerowac samemu lub w zakladach specjalizujących się w tego typu rzeczach, ale osobiscie wydaje mi sie ze wymiana to najszybsza i najtańsza opcja.
Pozdrawiam

Offline Qamino

• :: TrendLine
  • Silnik: 1.9 TDI
  • Kod: BXE
  • Moc: 105 KM
  • Rej: ZS
Odp: LAMPY TYŁ - migoczące ledy w lampie
« Odpowiedź #2 dnia: 18 - Sierpnia - 2020 - 23:48:34 »
Witam,
Mam podobny problem w swojej B6 w tylnej lewej lampie.
Niestety z tego co zauważyłem 4 czerwone diody odpowiedzialne za światła postojowe się nie świecą, są wręcz oderwane od płytki, to samo pomarańczowe również te 4 się nie zapalają.
Widziałem na filmiku z yt naprawę tej że lampy i wydaje się to wykonalne.
Bolączka tych lamp to chyba zbyt małe otwory nawiercone odbłyśniku lamp ,ledy siedzą tam ciasno i się odrywają , po naprawie płytki można rozwiercić te otwory na ciut większe.
Jeżeli będę miał problem na przeglądzie to zabiorę się za to, w ostateczności wymienię całą lampę...
Pozdrawiam.

Tagi wątku: