Autor Wątek: PRZEGUBY- trzęsie budą  (Przeczytany 3685 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline krzysiek1977

• :: StartLine
  • VW: Touran I
  • Silnik: 2.0 TDI PD
  • Kod: AZV
  • Napęd: FWD
  • Rej: ZGL
PRZEGUBY- trzęsie budą
« dnia: 26 - Maja - 2015 - 19:41:13 »
Witam, mam mały problem z moim Touranem, mianowicie - trzęsie nim.
Wkurza to bardzo a dzieje się to nie przy przyspieszaniu a na odpuszczeniu nogi z pedału przyspieszenia, najbardziej odczuwalne przy 120 km/h. Mniej więcej przy stałej prędkości też trzęsie tylko zdecydowanie mniej. Opony nowe, wyważone, ciśnienie regularnie sprawdzane, bawiłem się także od 2,3b- do 2,6.
Najlżej czuć przy 2,3b ale i tak są te objawy jak wyżej opisałem, nie mam pojęcia co to jest ?

Offline red

• :: VIP ::
    • S7
  • VW: Sharan I 2FL
  • Silnik: 1.9 TDI-PD
  • Kod: BVK
  • Moc: 115 KM
  • Napęd: 4x4
  • Rej: BWM
Odp: Przeguby - trzęsie budą
« Odpowiedź #1 dnia: 26 - Maja - 2015 - 21:27:03 »
Prawdopodobnie któryś przegub wewnętrzny ma dosyć współpracy z Twoim autkiem i dobitnie o tym zawiadamia.

Offline grzesiekCNA

• :: StartLine
  • VW: Touran I
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Napęd: FWD
  • Rej: CN
Odp: Przeguby - trzęsie budą
« Odpowiedź #2 dnia: 17 - Stycznia - 2018 - 21:03:43 »
witam kolegow mial moze kiedys taka awarie jak w opisie.przy przyspieszaniu od 0 lub gwaltownym przyspieszaniu trzesie kabina w predkosciach 50-80 jak zauwazylem mialem krzywa połos wymienilm ja i 2 przeguby wewnetrzne zero luzow w zawieszeniu,tarczne nie bija (przy chamowaniu nie czyc zeby bily) opony nowe rok temu kupowalem na zime jezdzone tylko polska niemcy,mechanik co odstawiam mowi ze to napewno cos z ukladem napedowym,poduszki silnika cale ipozostale sprawdzal wszystko sztywne czy ktos moze mial taki obiawy bo juz mysle ze dwumasa moze siadla skrzynia DSG.slyszalem nawet ze odwtryskow tez moze tak robic zrobilem test jest rozbierznosc miedzy nimi w dawce mierzylem przy dodaniu gazu dawka byla 3 tloki -0,31 a czwarty 1,25 czy toma wplyw na to ze tak trzesie??tez wyczytalem ze moze byc bicie opon osiowe czy jakos tak jak dobrze pamietam nazwe prosze o pomoc

Nie dość że nie potrafi czytać to jeszcze pisownia na poziomie szkoły podstawowej >>> http://vw-clubpolska.pl/index.php?action=announcement;aid=24

Tagi wątku: