Niestety ale twoje wymagania są chyba nie do niespełnienia przez żaden telefon. Proponuję zakupić stare dobre Altusy i podłączyć do wzmacniacza, wtedy nie będziesz miał problemów ze słuchem przy dużym hałasie

A tak na poważnie, dzwoniłem do kumpla i okazuje się że już drugi rok korzysta z smartfona ASUS ZENFONE MAX ZC550KL z baterią 5000 mAh, która przy dość sporej eksploatacji wytrzymuje mu 3-4 dni. Na telefon ma dokupioną tzw. "zbroję" + dodatkową szybkę, którą zawsze można po porysowaniu lub zmatowieniu, wymienić na nową. Kolega mówił mi, że jak na razie w jego przypadku to się bardzo dobrze sprawdza. Co do dobrej słyszalności w czasie rozmowy, to stwierdził że nigdy nie rozmawia przy włączonej szlifierce lub pracującym agregacie, bo zwyczajnie jak nie słyszysz tego co sam mówisz, to jak byś chciał usłyszeć rozmówcę

Ten Asus oprócz posiadania jednej z najmocniejszych baterii na rynku, ma też bardzo przyzwoite parametry i dosyć dobry aparat.
Właściwy wybór i przetestowanie telefonu, należy już do ciebie

Dodano: 24 - Czerwca - 2017 - 10:59:02
Przejrzałem jeszcze opinie na branżowych forach i bardzo polecają telefon Samsung Solid, właściwie to wszystkie modele z serii SOLID.
Znalazłem wcześniejszy model od najnowszego w bardzo atrakcyjnej cenie i nawet zacząłem się zastanawiać nad zakupem tego modelu do pracy.
Na plus tego modelu zaliczyłbym niesamowitą baterię (nieużywany telefon trzyma nawet do 40 dni, a używany nawet 2-tygodnie), prostota obsługi i brak wodotrysków, radio z wbudowaną anteną wewnętrzną. Jako największy dla mnie minus, to 2-megapixelowy aparat fotograficzny. Ale ja mam swojego pancernego Panasonica, więc mnie to nie przeszkadza.
Ciekawy test:
http://komorkomania.pl/14152,samsung-b2710-solid-test