Cześć.
W końcu kupiłem Soundbar pod TVi (zaraz po świętach ale jeszcze przed sylwestrem) w Media Markt

Model na który dałem się namówić jednemu ze sprzedawców, to
Sony HT-ZF9Dlaczego akurat ten?
Bo modelu soundbara, którego chciałem, nie było fizycznie w sklepie (ogólnie sklepy po świętach i przed sylwestrem były ogołocone ze sprzętu) a temu brakowało org. pilota (którego ktoś z obsługi, pewnie "zawinął" z kartonu) i przez ten fakt, dostałem na niego dość duży upust + zastępczego pilota. Normalna cena w tamtym roku, oscylowała ponad 3 tyś. zł a ja zapłaciłem 2349 zł i oczywiście po miesiącu doczekałem się na nowiutkiego org. pilota, którego dosłano mi do domu i oczywiści za darmo.
Zresztą nawet teraz, ten model w ME, kosztuje 2.6 tyś zł.
Odnośnie dźwięku: od 2 lat posiadam cyfrowy tuner Polsatu z możliwością cofania prawie każdego programu o 7 dni wstecz i z niego dźwięk, wydobywający się z soundbaru, jest zwyczajnie tragiczny - dużo lepszy niż z głośników TVi ale to nie jest to czego oczekiwałem po tej klasy sprzęcie

Sytuacja zmienia się diametralnie, po włączeniu aplikacji Netfixa, krótko - dźwięk urywa d*pe a efekty są tak niesamowite, że nawet żona to zauważa
Tak samo dobrze jak na Netfixie, soundbar Sony HT-ZF9 "gra" przy grach na PSP (GT) i muzyki z telefonu.
Soundbar jest podłączony kabelkiem do neta i jest możliwość słuchania serwisu Spotify.
Ogólnie, jestem bardzo zadowolony z tego sprzętu i ceny jaką zapłaciłem