Autor Wątek: PAKIET SERWISOWY  (Przeczytany 20129 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline omen

• :: ComfortLine
  • VW: Tiguan II
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Moc: 180 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: WT
Odp: PAKIET SERWISOWY
« Odpowiedź #25 dnia: 16 - Lipca - 2017 - 13:54:33 »
arekp jakie kwoty przyjmowałeś do szacaowania opłacalności pakietu?
Robiłeś w końcu wymianę oleju w serwisie po 15kkm? Jeśli można wiedzieć - jaki był koszt?

Ja jedyne co się dowiedziałem to że przegląd po 2 latach (przy założeniu max 15kkm rocznie, czyli że będzie on obejmował również wymianę oleju) tak wiec będzie to przegląd połączony/rozszerzony, będzie kosztował około 1000 pln. A ten przegląd w 3 roku około 700pln (dużo w porównaniu do przeglądu połączonego).
Jednak wydawało mi się że kwoty jakie zostały mi podane w serwisie były mocno strzelone z palca.

Ale jeśli to prawda to natepny przegląd (przy takim przebiegu) również wyjdzie połączony i powinien kosztować również 1000 pln.
Przy takich kwotach pakiet byłby mega opłacalny, zwłaszcza jak doda sie HALDEX po 3 latach).

Offline arekp

• Moc: ?? KM
« Odpowiedź #26 dnia: 17 - Lipca - 2017 - 01:26:46 »
Kwoty weryfikowałem z pomocą dobrej duszy z ASO, w którym mam też swoje indywidualne upusty. Tyle, że to było ponad rok temu i nie znajdę tych wyliczeń.

Oleju na 15kkm jeszcze nie wymieniałem, ale raczej to zrobię - nie miałem czasu o tym pomyśleć, zagęściło mi się z pracą.

Podziękował: Polczman

Offline JohnDoe

• :: TrendLine
« Odpowiedź #27 dnia: 18 - Stycznia - 2018 - 12:54:59 »
Ja mam pytanie trochę innego typu, ale powiązane z tematem. Czy kupując auto w salonie np w Krakowie mogę jeździć z autem na serwisy i przeglądy gwarancyjne do salonów w Warszawie? Czy jest to jakoś uzależnione miejscem w którym dokonam zakupu?

Offline arekp

« Odpowiedź #28 dnia: 18 - Stycznia - 2018 - 13:59:03 »
Możesz jeździć do dowolnego ASO w Polsce.

Offline davep

• Kod: CZPA
  • Moc: 180 KM
  • Rej: WGR
« Odpowiedź #29 dnia: 18 - Stycznia - 2018 - 14:15:13 »
Tak dla informacji, dziś dzwoniłem, żeby umówić się na wymianę oleju przy 15kkm (czyli niewymaganą).
Koszt olej+filtr+usługa to 850zł, przywożąc własny olej 286zł. Podobno wchodzi prawie 6l, co daje 94zł/litr oleju.

Silnik 2.0TSI 180KM, info z VW Nadarzyn.

Offline WuWojtas

• Silnik: 2.0 TDI
  • Moc: 150 KM
  • Napęd: 4x4
  • Rej: FZ
« Odpowiedź #30 dnia: 18 - Stycznia - 2018 - 16:31:06 »
A ja zapłaciłem 491 zł za to samo.
Wymiana - 153 zł
Olej 4,7l - 282 zł
Filtr - 47 zł
Śruba - 9 zł
------------------------------------------------------------------------------------
Tiguan II 2.0 TDI 150 KM, 4Motion, DSG-7 + pakiet Offroad

Offline Raku71

• Silnik: 1.4 TSI
  • Moc: 150 KM
« Odpowiedź #31 dnia: 18 - Stycznia - 2018 - 22:36:59 »
Ja przy 1.4TSI to samo plus filtr kabinowy 627 zł. Oleju na fakturze mam 4 litry.

Offline Marcino

• :: HighLine
  • VW: Arteon
  • Wersja: Elegance
  • Kod: CUPB
  • Moc: 190 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Rej: GTC
« Odpowiedź #32 dnia: 28 - Lipca - 2021 - 08:54:41 »
Wczoraj zaliczyłem przeglad rozszerzony po 3 latach z pakietu. Mam 3 strony punktów które były sprawdzane - np wymiana płynu hamulcowego,
Z rzeczy które mnie zaskoczyły - dolali oleju, sprawdzii płyn chłodniczy, uzupełnili Adblue, sprawdzili ciśnienie w kole zapasowym.
2019 - 2024 - Tiguan II 2.0 TDI 150 KM 18r. skradziony
2006 - Galant 2.5 V6 + LPG Stag 97r.
Inne - Peugeot 307SW, Mitsubishi Carisma 1.8 GDI, Fiat 126p 78r. :)

Online doggie

• Clubowicz
  • Marka: Cupra
  • Model: Formentor
  • Wersja: Sport
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Kod: DPCA
  • Moc: 175 KM
  • Rej: GD
« Odpowiedź #33 dnia: 28 - Lipca - 2021 - 09:56:30 »
Z rzeczy które mnie zaskoczyły - dolali oleju, sprawdzii płyn chłodniczy, uzupełnili Adblue, sprawdzili ciśnienie w kole zapasowym.

Jak zrobili to fajnie. Rozmawiając z kolegą z ASO ta temat przeglądów to co opowiada to strach się bać

Offline Marcino

• :: HighLine
  • VW: Arteon
  • Wersja: Elegance
  • Kod: CUPB
  • Moc: 190 KM
  • Rej: GTC
« Odpowiedź #34 dnia: 28 - Lipca - 2021 - 11:34:13 »
No pojechałem bo pakiet jest wykupiony przez poprzedniego własciciela, samochod jeszcze na gwrancji, a zawsze to dobrze wygląda jak ktoś lubi wpisy w książce typu - serwisowany w ASO w porzypadku sprzedaży.
Nie spodziewałem sie cudów  ale miłe to było- serwis to Plichta Gdańsk. Być może się przyłożyli bo powiedziałem ze znam się na samochodach i pracuje w branży :)

Miałem ciekawą rozmowę z doradca w serwisie na temat hamulców ale to musze w odpowiednim wątku napisać.
2019 - 2024 - Tiguan II 2.0 TDI 150 KM 18r. skradziony
2006 - Galant 2.5 V6 + LPG Stag 97r.
Inne - Peugeot 307SW, Mitsubishi Carisma 1.8 GDI, Fiat 126p 78r. :)

Offline Drmscp

• VW: Polo VI FL
  • Wersja: GTI
  • Moc: 205 KM
  • Skrzynia: DSG
« Odpowiedź #35 dnia: 30 - Sierpnia - 2024 - 11:16:58 »
Brał ktoś może ostatnimi czasy pakiet serwisowy przy zamawianiu nowego VW? Gdy zamawiałem Polo GTI w czerwcu już z nowym cennikiem, to w konfiguratorze była cena 3590 zł za 4 lata/60 tys. km. Sprzedawca twierdził, że to błąd w konfiguratorze i w tej cenie tego nie może zamówić i prawdziwa cena to jest ponad 5500 zł. Powiedziałem, że za tyle, to na pewno nie chcę. Minęło kilka miesięcy, nadal w konfiguratorze jest ten błąd. Nie chcę zakładać nieszczerości pracownika salonu, ale jak to mówią - ufam, więc sprawdzam. Ktoś się może orientuje jak to w rzeczywistości wygląda?
Za ponad 5500 zł to go w porządnym warsztacie poza ASO mogę serwisować z zachowaniem wszelkich procedur VW i co za tym idzie - gwarancji i pewnie jeszcze sporo zostanie...

Offline Frodo

• Clubowicz
  • Wersja: R-Line
  • Kod: DKTA
  • Moc: 230 KM
  • Napęd: 4x4
  • Rej: KR
« Odpowiedź #36 dnia: 30 - Sierpnia - 2024 - 18:18:38 »
Zobacz też na pakiety dla "używanych" (obejmuje 2024). Dla mnie te wychodziły dużo korzystniej jak kupowałem i ponownie rok temu, ale z tego co wiedzę mocno podrożały przez rok...   :curve:

Offline Drmscp

• VW: Polo VI FL
  • Wersja: GTI
  • Moc: 205 KM
  • Skrzynia: DSG
« Odpowiedź #37 dnia: 30 - Sierpnia - 2024 - 19:30:16 »
Dzięki za informacje. Przy rozszerzonym jest informacja, że jest tylko dla silników o pojemności do 1800 cm3, więc odpada. Natomiast ogólnie nie wygląda to atrakcyjnie.

Czy taki pakiet dla auta nowego 4 lata/60 tys. obejmuje również wymianę oleju w DSG po 60 tys. km? Przy zakupie obecnej polówki wziąłem ten pakiet 4 lata/60 tys., ale w 2019 roku kosztowało mnie to jakieś 1800 zł. Załapałem się na 2 przeglądy po 2 i 4 latach, więc dodatkowo 2 wymiany oleju, płyn hamulcowy, na ostatnim jeszcze bodaj świece zapłonowe wymieniali. Poza pakietem samochód przez te pierwsze 4 lata kosztował mnie tylko 3 pozapakietowe wymiany oleju i to akurat było spoko. Nie wiem jak dzisiaj się kształtują ceny w ASO gdyby chcieć to wszystko zrobić bez pakietu. Chciałbym móc oszacować przy jakiej cenie pakietu wychodzi się chociaż na zero. Robię jakieś 12 tys. km rocznie (przy nowym dla funu pewnie nieco więcej będę jeździł), więc taki pakiet 4 lata/60 tys. wychodzi w sam raz patrząc na okres/przebieg.

Jeszcze taką stronę znalazłem i tu również jest informacja o 3590 zł za 4 lata/60 tys. km.
https://www.volkswagen.pl/pl/serwis-akcesoria-i-aktualizacje/serwis-i-czesci/pakiety-przegladow.html

Tagi wątku: pakiet serwisowy