Autor Wątek: Przywrócenie ustawień fabrycznych systemu w Golf mk8 i dostęp do VW Connect  (Przeczytany 62 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michal_D

• :: TrendLine
  • VW: Golf VIII
  • Wersja: GTI
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Moc: 245 KM
  • Skrzynia: DSG
  • Napęd: FWD
  • Rej: LKS
Mam pytanie odnośnie opcji "reset do ustawień fabrycznych". Sporo pozmieniałem w aucie po zakupie i niektóre rzeczy źle sobie ustawiłem. Chciałbym więc przeprowadzić procedurę czyszczenia tego systemu i przy okazji usunąć jakieś dane poprzedniego właściciela auta. Czy istnieje jakieś ryzyko utraty np. wykupionej przez poprzedniego właściciela subskrypcji VW connect (ważna do czerwca 2025) czy jest ona powiązana z VIN i po ponownym zalogowania się na konta Volkswagena w aucie subskrypcja dalej będzie widoczna?

Offline doggie

• Clubowicz
  • Marka: Cupra
  • Model: Formentor
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Kod: DPCA
  • Moc: 175 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Rej: GD
Odp: Przywrócenie ustawień fabrycznych systemu w Golf mk8 i dostęp do VW Connect
« Odpowiedź #1 dnia: 26 - Wrzesień - 2024 - 15:39:50 »
czy jest ona powiązana z VIN i po ponownym zalogowania się na konta Volkswagena w aucie subskrypcja dalej będzie widoczna?
Jest związana z VIN tylko do zalogowania musisz posiadać e-mail i hasło którymi logował się poprzedni właściciel, potem możesz sobie zmienić

Offline Michal_D

• :: TrendLine
  • VW: Golf VIII
  • Wersja: GTI
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Moc: 245 KM
  • Skrzynia: DSG
  • Rej: LKS
Odp: Przywrócenie ustawień fabrycznych systemu w Golf mk8 i dostęp do VW Connect
« Odpowiedź #2 dnia: 27 - Wrzesień - 2024 - 09:11:24 »
Jak kupiłem auto, to nie było żadnego użytkownika głównego i auto było w tym trybie maksymalnej ochrony danych. Nawet dane map w nawigacji były chyba z 20 albo 22 roku. Po zakupie założyłem nowe konto na stornie VW oczywiście na swoich danych a potem zalogowałem się w aucie przez aplikację to wskoczyła ta subskrypcja z terminem ważności do czerwca 2025r. Kusi mnie zrobić reset bo czasem wywala mi jakieś błędy ten system ale szkoda by było stracić dostęp do tej subskrypcji.

Tagi wątku: