Autor Wątek: Czujnik tylnej poduszki powietrznej: 1K0909606D  (Przeczytany 2270 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zdzik

• :: StartLine
  • VW: Jetta V
  • Silnik: 1.6
  • Moc: 102 KM
  • Napęd: FWD
  • Rej: LU
Czujnik tylnej poduszki powietrznej: 1K0909606D
« dnia: 10 - Kwietnia - 2018 - 21:19:40 »
Po stwierdzeniu w serwisie że uszkodzony jest czujnik tylnej lewej poduszki powietrznej o symbolu: 1K0909606D, zacząłem poszukiwać tego elementu.
Jak się okazało jest dostępny w serwisie, po cenie niezbyt akceptowalnej dla emeryta.
I tu mam pytanie do klubowiczów, czy ten sensor można gdzieś kupić w cenie przystępnej i czy można użyć wymontowanego z innego samochodu.
Proszę o pomoc.

Offline Gulasz

•  -baned-
  • Marka: Mercedes
  • Silnik: 1.9 M-TDI
  • Moc: 75 KM
  • Skrzynia: MT
  • Rej: GD
Odp: Czujnik tylnej poduszki powietrznej
« Odpowiedź #1 dnia: 11 - Kwietnia - 2018 - 10:56:48 »
Poszperaj na portalach aukcyjnych .Ceny zaczynają się za taki czujniczek od 10 zł .Czy sprawny to loteria ?.Jest on dość typowy i pakowany był do większej grupy VW.Warto sprawdzić ten co masz czy usterka nie jest spowodowana słabym kontaktem na kostce lub problemem samej instalacji (okablowania ).By po wymianie na nowy /używany nie okazało się że problem jest nadal .

Podziękował: Zdzik

Offline Zdzik

• :: StartLine
  • VW: Jetta V
  • Silnik: 1.6
  • Moc: 102 KM
  • Rej: LU
Odp: Czujnik tylnej poduszki powietrznej: 1K0909606D
« Odpowiedź #2 dnia: 12 - Kwietnia - 2018 - 18:58:22 »
Dziękuję Ci bardzo za zainteresowanie moim problemem . Od 3 dni buszuję po różnych portalach z częściami ,po szrotach itp. i nie mogę natrafić na ten element.Na Allegro wyświetlają mi się strony ,że mieli go ale został już sprzedany.Będę walczył dalej. Jeszcze raz dziękuję za informację/Serdecznie pozdrawiam.

Dodano:  12 - Września - 2021  -  21:55:56
Jeszcze raz bardzo dziękuję za zaangażowanie się w mój problem.mam nadzieję że wreszcie zamknę ten punkt.
Dzięki i miłego dnia.  :D

Tagi wątku: