Są ludzie którym syf na felgach aluminiowych przeszkadza bardzo (ja do nich należę) a wyrośli już z biegania ze szmatką i czyszczenia felg 2 razy dziennie (tez do nich należę).
Raz przy odnawianiu felg aluminiowych zostałem namówiony do pomalowania ich w kolorze srebrnym (felgi były w B3 od
@przemo ), drugi raz nie słuchałem już tego co podobało by się moim kolegom tylko wybrałem kolor który pasował mi i mojemu Sharanowi.
Od tamtej pory (mija 3 sezon) jestem mega zadowolony z wyboru koloru black na felgach do mojego auta, zapomniałem już o stresie związanym z brudnymi i nieatrakcyjnymi felgami i jest mi z tym dobrze

@weosol, nie namawiam cię na kolor czarny ale kolor grafitowy felg będzie pasował do twojego auta, a najważniejsze by podobał się tobie a niekoniecznie kolegom

Zmiana koloru felg z jasnego alu na ciemny grafit jest na początku trudna dla niektórych do zaakceptowanie, nie mniej jednak jak się ma auto do wożenia tyłka na zakupy i do pracy a nie ma się ochoty na ciągłe czyszczenie felg to wybór grafitu wydaje się dość oczywisty. Daj do malowania komuś kto się tym zajmuje, bo sam jak nie masz doświadczenia zrobisz tak że możesz nie być z tego dumny.
Po zmianie koloru na ciemniejszy felga rzeczywiście zaczyna wizualnie być mniejsza, można wtedy zmienić opony na ciut wyższe i wrażenia za małych kół zniknie. Tak zrobiłem u siebie i wygląda to dla mnie całkiem dobrze.