Autor Wątek: DEMONTAŻ - tylna kanapa  (Przeczytany 7454 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szyceg

• :: StartLine
  • VW: Eos
  • Silnik: 2.0 TFSI
  • Rej: GA
DEMONTAŻ - tylna kanapa
« dnia: 11 - Marca - 2018 - 09:49:03 »
Witam
Czy ktoś wie i może opisać jak zdemontować oparcie tylnej kanapy w EOS ?
Dzięki za podpowiedź.
Szymon

Offline pretor

• administrator
    • VW Club Polska
  • VW: Tiguan I
  • Model: SUV
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CBAB
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT-6
  • Napęd: 4x4
  • Rej: OK
Odp: Tapicerka
« Odpowiedź #1 dnia: 11 - Marca - 2018 - 11:06:35 »
Opisać nie mogę ale może na podstawie schematu budowy tylnej kanapy - sam do tego dojdziesz.

Przy okazji możesz zrobić dokumentację fotograficzną i udostępnić na forum dla innych ;)

Offline Szyceg

• :: StartLine
  • VW: Eos
  • Silnik: 2.0 TFSI
  • Rej: GA
« Odpowiedź #2 dnia: 11 - Marca - 2018 - 15:50:57 »
Dzięki, to będzie zapewne pomocne.
Piszę zapewne ponieważ schemat nie zawiera info o mocowaniu oparcia a tego głównie szukam.
Mam bowiem wątpliwości czy poza dolnymi śrubami nie ma innych a nie chcę "wyrywać" oparcia z ew mocowań bo nie wiem tez czy i jak jest ono połączone z zainstalowanymi w tylnych zagłówkach nabojami do wysuwanych pałąków (w razie dachowania)

Chyba, że jednak muszę z wyczuciem wyczepić kanapę - tak bym odczytał schemat, gdzie żadne śruby ani nić takiego dla oparcia nie występują.

Offline pretor

• administrator
    • VW Club Polska
  • VW: Tiguan I
  • Model: SUV
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CBAB
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT-6
  • Napęd: 4x4
  • Rej: OK
« Odpowiedź #3 dnia: 11 - Marca - 2018 - 18:28:55 »
Proponuję robić wszystko z dużym wyczuciem, chyba że nie zależy Ci na uszkodzeniach.
Spróbuj poszukać ogłoszeń o sprzedaży kompletów foteli do Eosa i poproś każdego ze sprzedających o lepsze fotki samej tylnej kanapy i mocowań.
Nie musisz przecież pisać, że nie wiesz jak zdemontować swój komplet. Możesz napisać że pies zniszczył cała tylną kanapę i trzeba wymienić komplet.
Myślę że nikt z sprzedających nie odmówi, a ty zyskasz fotki i będziesz mniej więcej wiedział jak wygląda mocowanie tylnej kanapy.
Celowałbym chyba w najdroższe komplety (skóra), a przed wszystkim w takie ogłoszenia które mają zamieszczone duże i dobrej jakości zdjęcia. 
Sprzedawcy który zamieszczają dobrej jakości fotki, charakteryzują się profesjonalizmem i uczciwością i z reguły tacy ludzie nie odmawiają pomocy.

Jak widać pod linkiem, jest tego pełno: vw eos komplet foteli

Tagi wątku: