Autor Wątek: PODSUFITKA - demontaż/montaż - Golf V  (Przeczytany 2034 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tritix

• :: StartLine
  • VW: Golf V
  • Silnik: 1.9 TDI
  • Moc: ?? KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: BLM
PODSUFITKA - demontaż/montaż - Golf V
« dnia: 26 - Czerwca - 2021 - 15:43:19 »
Witam.
Zabrałem się za samodzielną wymianę podsufitki w aucie, a koniec końców zrobiłem to z bratem. Tyle że tak się zabraliśmy za to, że teraz mamy problem bo pogubiliśmy niektóre elementy, a niektóre wcale się uszkodziły i muszę kupić nowe.

Czy jest możliwość aby gdzieś znaleźć rozpiskę, jakie śruby były w danym miejscu? Chodzi mi o sruby na torxy znajdujące się za zaślepkami Airbag na bocznych plastikach / panelu świateł wewnętrznych / osłony przeciwsłonecznej / rączek.
Nie, nie zgubiliśmy wszystkiego, ale niestety pasażer jeździ teraz bez rączki  ::)

no i druga sprawa, że ten cały system mocujący od rączki i jednej osłony przeciwsłonecznej nam się rozleciał, i niestety ale na tym już nic nie osadzimy. Samą rączkę i osłonę mam, ale chodzi mi o cały element trzymający to do auta. Ewentualnie jak to się fachowo nazywa, bo znaleźć nie mogę :/

Offline tomkasz

• :: ComfortLine
  • Marka: Opel
  • Silnik: 1.4T+LPG
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT
  • Rej: KCH
Odp: PODSUFITKA - demontaż/montaż
« Odpowiedź #1 dnia: 26 - Czerwca - 2021 - 23:45:20 »
Sięgnij tu https://vw-clubpolska.pl/index.php/topic,154.0.html przejdź do ETKA Online, wybierz swój model i rocznik i poszukaj na obrazkach.

Przykładowo:
=Jeździć, tankować,=Nie żałować!=Zmieniać olej i filtry,=Bo twój samochód jest za..bisty!=

Offline designer

• :: TrendLine
  • VW: Golf V
  • Silnik: 1.9 TDI
  • Kod: BXF
  • Moc: 136 KM
  • Skrzynia: MT-5
  • Rej: FSD
« Odpowiedź #2 dnia: 16 - Sierpnia - 2023 - 20:55:31 »
Przyłącze się do tematu.
Jako, że u mnie tapicerka wisi i stoję teraz przed wyborem - dawać do tapicera czy szukać może podsufitki z golfa 6?

Offline doggie

• Clubowicz
  • Marka: Cupra
  • Model: Formentor
  • Wersja: Sport
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Kod: DPCA
  • Moc: 175 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Rej: GD
« Odpowiedź #3 dnia: 16 - Sierpnia - 2023 - 22:13:38 »
Podsufitki z mk6 niestety mają tendencję do opadania po latach, kupisz używkę i...? Osobiście dałbym do tapicera. Kumpel w 3Mieście robił i Profi robota

Podziękował: designer

Tagi wątku: