Jak kupiłem samochód, sparowałem go z dwoma telefonami. I tak przez jakiś czas mnie było problemu. W czasie jazdy mogłem bez problemu wybrać który ma być sparowany. Teraz (nie wiem, czy to czasami nie jest wynikiem aktualizacji oprogramowania, które ostatnio zassałem ) paruje się z którym złapie szybciej kontakt. Co więcej, nie wystarczy wyłączyć w telefonie BT, po sekundzie włącza się samo. Sądziłem, że priorytetem będzie podpięcie przewodowe, ale zauważyłem, że podłączenie smartfona, z wyłączonym BT, przewodem powoduje, że BT w smartfonie się po prostu włącza. Mimo iz mam dwa gniazda USB C, które wg. instrukcji służą do przesyłania danych i ładowania telefonu, generalnie ladują tylko telefon, bo cała reszta leci przez BT. Pacjent Nokia 8.3, zainstalowana aplikacja Android Auto, system Android 12, oraz Redmi 9 Pro. W ustawieniach Android Auto w samochodzie mam ustawione, zawsze właczone.
Aby używać Android Auto, należy spełnić następujące wymagania:
Telefon komórkowy – zwany dalej smartfonem – musi obsługiwać Android Auto.
Aplikacja Android Auto musi być zainstalowana na smartfonie.
Smartfon musi być połączony z systemem Infotainment poprzez złącze USB z transmisją danych.
Używany kabel USB musi być oryginalnym kablem producenta smartfona - jedyny punkt którego nie mam zrealizowanego. Mam kabel Baseus.
Kabel jest przeznaczony do ładowania laptopów, tabletów i telefonów takich telefonów jak IPhone, Samsung, Huawei, Honor i Xiaomi. Kabel USB-C do USB-C obsługuje standardy szybkiego ładowania: Power Delivery, Huawei Super Charge 5A oraz Quick.
Charge 3.0 i transmisję danych 480Mbs.