Dodano: 12 - Sierpnia - 2023 - 18:51:49
Spróbuj poprzez odpięcie klemy.
Dodano: 12 - Sierpnia - 2023 - 18:53:13
Niestety odpięcie klemy nie pomogło.
Może nie ma TPMS a ktoś zakodował nieprawidłowo sterownik
Dodano: 12 - Sierpnia - 2023 - 18:49:47
Może to racja, nie pamiętam kiedy dokładnie zapaliła mi się ta kontrolka, ale całkiem możliwe, że po przełożeniu skrzyni biegów. Auto kupiłem w automacie - skrzynia DSG. Niestety okazało się że do remontu i koszt naprawy przerósł wartość auta, więc założyliśmy manuala. Postaram się znaleźć jakiegoś mądrego gościa od elektryki żeby tam zerknął i dam znać o co w tym chodziło
Dodano: 14 - Października - 2023 - 10:09:12
Błąd udało mi się usunąć. Poczytałem trochę o tym i doszedłem do takie samego wniosku jak napisał
@tomnaj84, fakt że mam kontrolkę w liczniku nie oznacza, że mam zainstalowany system TPMS, tylko że jest taka możliwość. Niestety nie znalazłem mechanika, który chciał się tego podjąć w rozsądnych pieniądzach, więc zamówiłem kabel i sam skonfigurowałem to w VCDS. Jeżdżę już ponad miesiąc i samochód zachowuje się normalnie, nie pokazuje żadnych błędów. Jedyne co, to z jakiegoś powodu zaczął mi pokazywać większy zasięg w kilometrach o jakieś 20%, nie mam pojęcia dlaczego, bo żadnych innych ustawień nie ruszałem, poza zmianą języka z niemieckiego na angielski. Ale to już mi kompletnie nie przeszkadza. Gdyby ktoś chciał wiedzieć jakiego dokładnie kodowania użyłem to mogę napisać na PW, ale myślę że skoro taki laik jak ja znalazł wszystko na Googlach, to każdy może sobie tego poszukać. Zresztą program sam też podpowiada jakie liczby trzeba zsumować, trzeba tylko dopasować konkretną wersję silnika, rozmiar felg i coś jeszcze, nie pamiętam dokładnie. Także dzięki wszystkim za pomoc, problem został rozwiązany.