Autor Wątek: ZAMEK CENTRALNY - otwieranie tylnych drzwi z kluczyka  (Przeczytany 325 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline geomatix

• :: StartLine
  • VW: Golf VIII
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Moc: 150 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: PO
ZAMEK CENTRALNY - otwieranie tylnych drzwi z kluczyka
« dnia: 27 - Października - 2024 - 20:06:33 »
Witam od niedawna jestem posiadaczem Golfa VIII 1.5 TSI 150 KM prosto z salonu 2024 rocznik, auto ma 500 km przebiegu.
Przejrzałem już instrukcję obsługi 5 razy.
Starałem się znaleźć odpowiedź w internecie jednak nikt nie opisuje takiego "problemu" o ile problemem można to nazwać a nie zasadą działania.
Mianowicie kiedy auto zostaje zablokowane z kluczyka a następnie otwieranie tylko przednie drzwi się otwierają. Tylne tak jakby zupełnie nie reagowały na to, że auto zostało otwarte. Oczywiście od środka można je otworzyć bez najmniejszego problemu jednak od zewnątrz już nie.
Czasami po paru minutach "blokada" mija i tylne drzwi dają się otworzyć normalnie jednak jest to loteria.
Czytałem o tym systemie antywłamaniowym jednak opisuje on jedynie blokowanie otwarcia drzwi od wewnątrz a nie od zewnątrz.
Moje pytanie brzmi następująco: Czy jest to normalne?
Czy może być to skutkiem systemu antywłamaniowego i jeśli tak to czy wyłączenie go sprawi, że wszystkie drzwi będą się otwierać normalnie? Nie ukrywam jest to bardzo mocno irytujące.
Znalazłem gdzieś informację o dwukrotnym naciśnięciu na kluczyku przycisku otwarcia drzwi jednak nie przynosi to dużych rezultatów a w zasadzie nie przynosi żadnych.

Offline yogibabu

• :: ComfortLine
  • VW: Passat B8
  • Wersja: R-Line
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: DFHA
  • Moc: 190 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Rej: WPR
Odp: ZAMEK CENTRALNY - otwieranie tylnych drzwi z kluczyka
« Odpowiedź #1 dnia: 27 - Października - 2024 - 21:23:46 »
A nie jest to związane z sekwencyjnym otwieraniem drzwi?
Powinna być taka opcja w ustawieniach samochodu.
Jak nie ma to ja bym się udał do aso-w końcu auto na gwarancj.

Podziękował: geomatix

Offline doggie

• Clubowicz
  • Marka: Cupra
  • Model: Formentor
  • Wersja: Sport
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Kod: DPCA
  • Moc: 175 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Rej: GD
Odp: ZAMEK CENTRALNY - otwieranie tylnych drzwi z kluczyka
« Odpowiedź #2 dnia: 28 - Października - 2024 - 09:36:00 »
@geomatix w menu infotainmentu, w ustawieniach centralnego zamka jest opcja otwierania tylko drzwi kierowcy lub wszystkich łącznie ale napisałeś "Czasami po paru minutach "blokada" mija i tylne drzwi dają się otworzyć normalnie jednak jest to loteria" a to już nie jest normalne a dwukrotne kliknięcie przycisku otwierania na pilocie powinno otworzyć wszystkie drzwi. Auto nowe więc umów się na wizytę do serwisu.

Podziękował: geomatix

Tagi wątku: