Autor Wątek: MIERNIK GŁĘBOKOŚCI-WYSOKOŚCI BIEŻNIKA OPON - wybór, zakup i opinie  (Przeczytany 398 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pretor

• administrator
    • VW Club Polska
  • VW: Tiguan I
  • Model: SUV
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CBAB
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT-6
  • Napęd: 4x4
  • Rej: OK
Cześć.
Od dobrych parunastu lat posiadam analogowy miernik głębokości-wysokości bieżnika w oponach ale ostatnio z powodu pogorszenia się wzroku, odczytywanie na nim zmierzonych wartości przy gorszym świetle, staje się uciążliwe a czasami nawet wręcz niemożliwe.

Miernika używam maksymalnie parę razy w roku, bo lubię wiedzieć jaki jest stan bieżnika w moich oponach.
Nie potrzebny mi zaraz sprzęt profesjonalny a tylko taki który zmierzy i czytelnie pokaże wartość pomiaru.

Po przejrzeniu dostępnej oferty na Allegro, postanowiłem sprawić sobie taki z cyfrowym wyświetlaczem:
- https://allegro.pl/oferta/cyfrowy-miernik-glebokosci-wysokosci-bieznika-opon-11075115881

Opinie o samym urządzeniu napawają optymizmem a cena 15.90 zł + 6.70 zł za dostawę, jest niezwykle atrakcyjna.

Uwagi i opinie, dotyczące miernika - pożądane i mile widziane  :vwclubpolska:

Offline Frodo

• Clubowicz
  • VW: Tiguan II
  • Wersja: R-Line
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Kod: DKTA
  • Moc: 230 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Rej: KR
Odp: MIERNIK GŁĘBOKOŚCI-WYSOKOŚCI BIEŻNIKA OPON - wybór, zakup i opinie
« Odpowiedź #1 dnia: 01 - Lutego - 2022 - 11:41:49 »
Mam 2 elektroniczne suwmiarki, podobne pod względem ceny/jakości/wykonania i o dziwo mają już jakieś 3 lata i są super do okazjonalnego użytku - zero problemów.
Mam też suwmiarkę za 10x tyle i jakość jest oczywiście zupełnie inna, ale prawdę mówiąc rzadziej po nią sięgam - leży odłożona starannie w opakowaniu, a te są cały czas pod ręką...

Offline doggie

• Clubowicz
  • Marka: Cupra
  • Model: Formentor
  • Wersja: Sport
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Kod: DPCA
  • Moc: 175 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Napęd: FWD
  • Rej: GD
« Odpowiedź #2 dnia: 01 - Lutego - 2022 - 13:00:23 »
Ja mam bezcenny  plastikowy i mierzyłem opony raz ... podczas sprzedaży opon, bo potencjalny klient sobie zażyczył :) choć też wysyłałem zdjęcia z dwuzłotówką, generalnie nie używam a raczej patrzę na znacznik fabryczny na oponie. Jeśli masz taką potrzebę to te kilkanaście złotych nie stanowi, kupuj ale bez podświetlenia wyświetlacza też nic nie zobaczysz bez latarki i lupy po zmroku :) mam elektroniczny z podświetleniem ekranu do pomiaru ciśnienia w oponach i jak baterie słabe to ni w ząb nic nie widzę bez dziennego oświetlenia :)
https://m.pl.aliexpress.com/i/767541006.html?gatewayAdapt=Pc2Msite

Offline pretor

• administrator
    • VW Club Polska
  • VW: Tiguan I
  • Model: SUV
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CBAB
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT-6
  • Rej: OK
« Odpowiedź #3 dnia: 02 - Lutego - 2022 - 09:59:06 »
Miernik kupiony, czekam na dostawę.
Po odbiorze, zrobię test porównawczy i podzielę się wnioskami  ;)

Tagi wątku: