Autor Wątek: Wireless AA Adapter do bezprzewodowej łączności Android Auto  (Przeczytany 780 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marcino

• :: HighLine
  • VW: Arteon
  • Wersja: Elegance
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Kod: CUPB
  • Moc: 190 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Napęd: FWD
  • Rej: GTC
Odp: Wireless AA Adapter do bezprzewodowej łączności Android Auto
« Odpowiedź #1 dnia: 21 - Stycznia - 2022 - 10:03:40 »
Moze nie do konca w temacie , ale kupiłem przy okazji bo mi brakowało do przesyłki z allegro za 15zł FM  transmiter, miał obsługiwać bluetootch telefon itp. Tak szumi i takie zakłócenia ze zaraz to szybko oddam :)
2019 - 2024 - Tiguan II 2.0 TDI 150 KM 18r. skradziony
2006 - Galant 2.5 V6 + LPG Stag 97r.
Inne - Peugeot 307SW, Mitsubishi Carisma 1.8 GDI, Fiat 126p 78r. :)

Online Frodo

• Clubowicz
  • VW: Tiguan II
  • Wersja: R-Line
  • Kod: DKTA
  • Moc: 230 KM
  • Napęd: 4x4
  • Rej: KR
« Odpowiedź #2 dnia: 21 - Stycznia - 2022 - 10:22:58 »
Moze nie do konca w temacie , ale kupiłem przy okazji bo mi brakowało do przesyłki z allegro za 15zł FM  transmiter, miał obsługiwać bluetootch telefon itp. Tak szumi i takie zakłócenia ze zaraz to szybko oddam :)
Wspomniany adapter nie powinien mieć tych wad, bo to połączenie cyfrowe! W transmiterze słabym ogniwem jest przetworzenie na analogowy sygnał FM, dość podatne na zakłócenia, szczególnie przy słabej jakości!
Odnośnie pytania: gdzieś na innym forum czytałem, że ludzie używają takich adapterów i sobie chwalą, ale nie pamiętam konkretnego modelu.
PS.
Na transmiter trzeba raczej trochę więcej wydać!! Ja mam Baseus FM CCTM-B01 i jest nawet niezły. Zazwyczaj zakłócenia są niesłyszalne, jak wybrałem dobrą częstotliwość, choć pewnie zależy od instalacji elektrycznej, radia itp.
Do tego mam 3 gniazdka USB. :)
Mam też odbiornik BT na AUX i tam jest zero zakłóceń, ale dużo częściej korzystam z Baseusa bo polubiłem przyciski - obsługuję je bez patrzenia. Poza tym Baseus lepiej się sprawdza jako zestaw głośnomówiący.
(To wszystko w starszej Skodzie, nie Tigu, jakby ktoś się zastanawiał po co mi to w Tigu. W Tigu wbudowany BT działa idealnie i jest w ciągłym użytku. Tylko zasilacz Anker sobie sprawiłem - polecam zasilacze Anker!)

Offline doggie

• Clubowicz
  • Marka: Cupra
  • Model: Formentor
  • Wersja: Sport
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Kod: DPCA
  • Moc: 175 KM
  • Napęd: FWD
  • Rej: GD
« Odpowiedź #3 dnia: 21 - Stycznia - 2022 - 11:15:10 »
Odnośnie pytania: gdzieś na innym forum czytałem, że ludzie używają takich adapterów i sobie chwalą, ale nie pamiętam konkretnego modelu.

Na innym vag-forum @Kabe  zakupił taki https://www.indiegogo.com/projects/aawireless#/updates/all

Dodano:  21 - Stycznia - 2022  -  11:18:08
Te z pierwszego mojego postu niestety: "*** Carlinkit nie umożliwia połączenia bezprzewodowego konieczne jest połączenie za pomocą przewodu."

Online Frodo

• Clubowicz
  • VW: Tiguan II
  • Wersja: R-Line
  • Kod: DKTA
  • Moc: 230 KM
  • Napęd: 4x4
  • Rej: KR
« Odpowiedź #4 dnia: 22 - Stycznia - 2022 - 19:59:10 »
Wkrótce ma wyjść Motorola MA1, który pewnie będzie bardzo dobry, w oparciu o moje dotychczasowe doświadczenia z produktami tej firmy.
https://motorolasound.com/audio-products/android-auto/ma1

Podziękował: doggie

Tagi wątku: