Moze nie do konca w temacie , ale kupiłem przy okazji bo mi brakowało do przesyłki z allegro za 15zł FM transmiter, miał obsługiwać bluetootch telefon itp. Tak szumi i takie zakłócenia ze zaraz to szybko oddam 
Wspomniany adapter nie powinien mieć tych wad, bo to połączenie cyfrowe! W transmiterze słabym ogniwem jest przetworzenie na analogowy sygnał FM, dość podatne na zakłócenia, szczególnie przy słabej jakości!
Odnośnie pytania: gdzieś na innym forum czytałem, że ludzie używają takich adapterów i sobie chwalą, ale nie pamiętam konkretnego modelu.
PS.
Na transmiter trzeba raczej trochę więcej wydać!! Ja mam Baseus FM CCTM-B01 i jest nawet niezły. Zazwyczaj zakłócenia są niesłyszalne, jak wybrałem dobrą częstotliwość, choć pewnie zależy od instalacji elektrycznej, radia itp.
Do tego mam 3 gniazdka USB.

Mam też odbiornik BT na AUX i tam jest zero zakłóceń, ale dużo częściej korzystam z Baseusa bo polubiłem przyciski - obsługuję je bez patrzenia. Poza tym Baseus lepiej się sprawdza jako zestaw głośnomówiący.
(To wszystko w starszej Skodzie, nie Tigu, jakby ktoś się zastanawiał po co mi to w Tigu. W Tigu wbudowany BT działa idealnie i jest w ciągłym użytku. Tylko zasilacz Anker sobie sprawiłem - polecam zasilacze Anker!)