Autor Wątek: BAGAŻNIK - oświetlenie LED mruga/gaśnie  (Przeczytany 589 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zorc

• :: TrendLine
  • VW: Passat CC
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Moc: 170 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
BAGAŻNIK - oświetlenie LED mruga/gaśnie
« dnia: 08 - Grudnia - 2021 - 11:22:46 »
Witam,

zaczęło mi szwankować oświetlenie bagażnika w Passat CC 2010 r. Mam przerobione przez właściciela poprzedniego oświetlenie na taśmę LED. Rano na chwilę się włącza później przestaje działać. Wcześniej trzeba było otworzyć klapę do końca aby się włączyło oświetlenie bo jak była w połowie to nie działało.

1. Standardowa żarówka w bagażniku ma wycięte kable i jest zaślepiona więc nie mogę sprawdzić napięcia na samej żarówce lub wymienić żarówkę  a same LED taśmy raczej rzadko się psują.

2. Czytałem o mikro styku w zamku tylnim bagażnika, że to może być powód. Narazie popsikałem Kontakt Spray i czekam czy to przyniesie efekt.

ALE przed tym chciałbym się dowiedzieć czy stricte oświetlenie bagażnika MA SWÓJ ODPOWIEDZIALNY ZA TO BEZPIECZNIK?
Oświetlenie wnętrza działa normalnie
Nie mogę znaleźć w necie do CC schematu bezpieczników ani w instrukcji obsługi do CC po 2014 r. z  tegoforum.
Czy ktoś miał podobny problem z oświetleniem bagażnika?

EDIT:
- gdy uchylę nie więcej niż 10 % klapy bagażnika to Oświetlenie LED działa. Gdy otworzę całą klapę to światło gaśnie i charakterystycznie migają raz światła awaryjne tylnie jakby klapa się zamknęła.

- w takim razie chyba chodzi o kabel ale nie wiem czy od mikrostyku zamka czy od lampki LED?
po której stronie szukać jakich kabli z tyłu w nadkolach?

Tagi wątku: