A ja jako opony zimowe kupiłem Continental AllSeason 2. To pełnoprawna opona zimowa - przeszła testy 3PMSF, w testach porównawczych była minimalnie gorsza na śniegu od opon zimowych klasy premium ( ale lepsza od klasy średniej czy ekonomicznej) ale była lepsza na zimnym mokrym czyli tym co mamy najczęściej zimą w Polsce. Podejrzewam zresztą że gdyby do testów użyto nie 300 konnego tylnonapędowego BMW a 150 -200 konny samochód z napędem na przód to i na śniegu mogłoby nie być różnicy. Od czerwca zrobiłem 12,5 tyś na letnich które otrzymałem z samochodem, myślę że do połowy lutego zrobię ze 2 tyś, potem nas nie będzie przez 5 tygodni a jak wrócę to zmiana na letnie i z powrotem do Grecji gdzie pewnie zrobimy 10 -12 tyś do połowy czerwca. I w kolejnych latach mam nadzieję że będzie podobnie czyli 2- 3 tyś zimą i 25 tyś od wiosny do jesieni. Jeśli nawet letnie wytrzymają 4 sezony to po ostatnim będę miał opony całoroczne z przebiegiem 10 tyś i na pewno wystarczą na przynajmniej dwa lata - potem się będę zastanawiał. Oczywiście wiem że mam dość nietypowy rozkład przebiegu lato - zimą ale gdybym kupił opony czysto zimowe to bym musiał wyrzucić je z powodu starości z niewielkim przebiegiem.
Wysłane z mojego RMX5051 przy użyciu Tapatalka