Autor Wątek: ZAWIESZENIE - ściąganie samochodu w prawo  (Przeczytany 294 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Truchelekk

• :: TrendLine
  • VW: Jetta V
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Moc: 140 KM
  • Napęd: FWD
  • Rej: BZA
ZAWIESZENIE - ściąganie samochodu w prawo
« dnia: 20 - Września - 2021 - 09:23:43 »
Witam.
Mam problem z Volkswagen Jetta V 2009 rok 2.0 TDI skrzynia manualna przebieg 333000 km
A więc problem się zaczął kiedy jadąc przez miasto nie zauważyłem większej dziury w drodze🙄 wjechałem prawym kołem i potem jadąc dłuższy odcinek prostą drogą zauważyłem gdy puszczam na chwilę kierownice samochód ściąga w prawo pomyślałem że może krzywa felga sprawdziłem to na wyważarce było 0 10 ale zrobione na 0 ciśnienie w oponach wszędzie to samo zmieniłem koło na stalówkę ( dojazdowka) jest nadal to samo przy ściganiu koła nie zauważyłem niczego zgiętego , wyczytałem na innych forach że mogłaby się zmienić geometria kół czyli tzw zbieżność czy to może być prawda bo nie wiem co już może być.
Pozdrawiam 😁

Offline doggie

• Clubowicz
  • Marka: Cupra
  • Model: Formentor
  • Wersja: Sport
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Kod: DPCA
  • Moc: 175 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Rej: GD
Odp: Ściąganie samochodu w prawo
« Odpowiedź #1 dnia: 22 - Września - 2021 - 13:41:18 »
wyczytałem na innych forach że mogłaby się zmienić geometria kół czyli tzw zbieżność czy to może być prawda
Może być, jedź na stację diagnostyczną sprawdzić

Offline ant327

• :: ComfortLine
  • VW: Caddy III
  • Silnik: 1.9 TDI-PD
  • Kod: BLS
  • Moc: 105 KM
  • Rej: GDA
Odp: Ściąganie samochodu w prawo
« Odpowiedź #2 dnia: 22 - Września - 2021 - 19:59:48 »
wyczytałem na innych forach że mogłaby się zmienić geometria kół czyli tzw zbieżność
Wpadłeś w dziurę, uszkodziłeś któryś z elementów zawieszenia lub układu kierowniczego i w efekcie przestawiła się tzw. zbieżność.

Tego nie da się zweryfikować na forum ani przez telefon, to należy weryfikować na stacji SKP (stacja kontroli pojazdów) lub u dobrego mechanika, dysponującego przyrządami do geometrii zawieszenia.

Odezwij się jak zweryfikujesz tą usterkę  ;)

Tagi wątku: