Autor Wątek: DPF - silnik obroty filtr  (Przeczytany 589 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline oczkopultusk

• :: TrendLine
  • VW: Sharan II
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Moc: 140 KM
  • Napęd: FWD
  • Rej: WPU
DPF - silnik obroty filtr
« dnia: 13 - Lutego - 2021 - 19:04:02 »
witam jakie są objawy wypalania filtra kontrolka jakaś świeci może. Już trzeci raz miałem dziwną sytuację podczas jazdy zaczął szarpać jak próbowałem dodać gazu obroty skakały zjechałem na bok i na wolnych obrotach chodził normalnie a jak próbowałem dodać gazu nie chciał wejść na obroty dochodził tylko do 2500 obrotów i to tak jak by jakoś pulsowały te obroty szla wskazówka od obrotów w górę ale z takimi przerwami jak chciałem ruszyć gasł tak jak by  nie miał siły i ponownie sam się uruchomiał strasznie śmierdziało spali nami przy tym pierwsze dwa razy po jakichś 5 min jak pochodził na wolnych obrotach było już dobrze zaczął normalnie jechać dziś jak miałem to samo dłużej to trwało i dopiero jak dodawałem gazu parę razy dopiero w pewnym momencie jak by się coś odetkało i zaczął chodzić normalnie dodam ze dwa razy zapaliła sie kontrolka od świec .Co to może być świeca ,filtr się może wypala czy coś innego . Z góry dziękuję za info dodam że te zdarzenia były w odstępach takich koło miesiąca

Online doggie

• Clubowicz
  • Marka: Cupra
  • Model: Formentor
  • Wersja: Sport
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Kod: DPCA
  • Moc: 175 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Napęd: FWD
  • Rej: GD
Odp: silnik obroty filtr
« Odpowiedź #1 dnia: 13 - Lutego - 2021 - 23:20:45 »
jakie są objawy wypalania filtra kontrolka jakaś świeci może.
Między innymi podwyższone lekko obroty, pracujący wentylator chłodnicy, gorący wydech. Żadnej kontrolki nie ma

Podziękował: oczkopultusk

Tagi wątku: