@teps piszesz jakbym tobie robił wytyk, że jeździsz autem z tym silnikiem. Otóż jesteś w błędzie. Możesz i sześćsetką jeździć, to naprawdę nie jest mój problem ani moja sprawa. Poza tym post nie był skierowany do ciebie a odnoszę wrażenie ze jest odwrotnie i że poczułeś się urażony. Jeździłem do niedawna Tiguanem 210 konnym i jeździłem autami 100 konnymi i słabszymi w przeszłości i naprawdę nikt nie musi mnie przekonywać, że 1.0 TSI wystarczy na autostradę, dla mnie nie wystarcza i dlatego wyrażam swoją opinię, komuś innemu - np. tobie wystarcza no i gitara pisząc kolokwialnie, nie neguję tego więc ty nie neguj, że mi 110 w TSI nie wystarcza

. Ty przekonujesz nowego kupującego, że silnik jest w pełni wartościowy a ja będę przekonywał, że jeśli jeździ autostradami i drogami szybkiego ruchu z kompletem pasażerów to nie. Jeśli już miałbym kupować to wyłącznie do jazd po mieście
PS. Teraz mam auto z motorem 1.6 blueHDI 120 HP 300Nm i uważam że jest mało więc na pewno prędzej czy później wpadnie zmiana softu. Swoją drogą w pięciu ostatnich autach zawsze robiłem czip bo mocy nigdy za dużo