Autor Wątek: ŚWIATŁA COFANIA - samoczynne włączanie/wyłącznie świateła cofania  (Przeczytany 581 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline addy27

• :: StartLine
  • VW: Jetta V
  • Silnik: 1.9 TDI-PD
  • Kod: BLS
  • Moc: 105 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: CBR
Witam.
Chciałbym dowiedzieć się  w czym jest problem.
Otóż wymieniłem dwumas mechanik w serwisie powiedział że dodatkowo umył całą skrzynię biegów.
Następnego dnia zaczęły mi się włączać podczas jazdy czujniki cofania i światło cofania.
Mechanik powiedział że to czujnik światła wstecznego  który jest umiejscowiony w skrzyni biegów.
Koszt czujnika 24 zł chciałbym sam wymienić ale nie wiem gdzie dokładnie jest umiejscowiony czy nie będę musiał czegoś rozbierać.

Pierwsza i podstawowa zasada poczęcia nowego tematu/wątku na forum w dziale Warsztat, jest: podanie wszelkich możliwych informacji dotyczących pojazdu, co do którego oczekujemy pomocy. Na forum brak wróżbitów i szarlatanów a tylko tacy, nie znając szczegółów, potrafią wydać opinie/diagnozę. Dziękuję.

Offline addy27

• :: StartLine
  • VW: Jetta V
  • Silnik: 1.9 TDI-PD
  • Kod: BLS
  • Moc: 105 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: CBR
Odp: ŚWIATŁA COFANIA - samoczynne włączanie/wyłącznie świateła cofania
« Odpowiedź #1 dnia: 12 - Maja - 2021 - 13:21:09 »
Witam. Posiadam Jette 2008 rok 1.9 TDI bla manuał .Po wymianie dwumasy włączały się światła cofania i czujniki parkowania samoczynnie. Teraz w ogóle nie działają. W serwisie Bosch wymienili włącznik światła w skrzyni i dalej nie działa . Choć jak jest podpięty i samemu się wciska to działaja . Brak reakcji jest dopiero po wkręceniu w skrzynie i wciśnięciu wstecznego jakby tam w skrzyni coś nie dochodziło do tego czujnika . Coś ktoś wie o co chodzi ?

Tagi wątku: