Autor Wątek: KODOWANIE KLUCZYKÓW - Polo V  (Przeczytany 2684 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kozi8618

• :: StartLine
  • VW: Polo V
  • Silnik: 1.4 MPI
  • Napęd: FWD
  • Rej: WR
KODOWANIE KLUCZYKÓW - Polo V
« dnia: 18 - Września - 2020 - 21:01:16 »
Witam,

W ostatnim czasie padł mi moduł komfortu, tzn. ze świrował kompletnie.
Kupiłem taki sam, ale używany, oznaczenia ma takie jak mój.
Cały moduł jest już zakodowany, ale jest problem z zakodowaniem kluczyków, patrząc na różne instrukcje w Internecie to nic nie przypasowało do mojego modelu, z uwagi na to że żaden kluczyk nie działa, da się tylko zamknąć auto, otworzyć z kluczyka (nie pilota), oraz odpalić auto.

Drugim problemem jest to że nie wiem gdzie zmienić w programie VCDS zmienić można otwieranie drzwi z kluczyka. Aktualnie mam tak, że zamykając kluczykiem drzwi, zamykają się wszystkie, a otwierając tylko te od kierowcy, resztę drzwi można otworzyć przyciskiem na drzwiach kierowcy do odblokowywania drzwi, ale działa to dopiero po przekręceniu kluczyka w stacyjce.

Za wszelką pomoc dziękuję z góry

Online doggie

• Clubowicz
  • Marka: Cupra
  • Model: Formentor
  • Wersja: Sport
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Kod: DPCA
  • Moc: 175 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Napęd: FWD
  • Rej: GD
Odp: KODOWANIE KLUCZYKÓW - Polo V
« Odpowiedź #1 dnia: 18 - Września - 2020 - 22:49:10 »
Aktualnie mam tak, że zamykając kluczykiem drzwi, zamykają się wszystkie, a otwierając tylko te od kierowcy, resztę drzwi można otworzyć przyciskiem na drzwiach kierowcy do odblokowywania drzwi, ale działa to dopiero po przekręceniu kluczyka w stacyjce.

Masz w BCM czyli adres 09-centralna elektr. zakodowaną selektywną pracę centralnego zamka, tj.:
* jedno kliknięcie przycisku otwierania na pilocie otwiera drzwi kierowcy
* dwa kliknięcia przycisku otwierania na pilocie otwierają wszystkie drzwi

Dodano:  18 - Września - 2020  -  22:55:57
z uwagi na to że żaden kluczyk nie działa, da się tylko zamknąć auto, otworzyć z kluczyka (nie pilota), oraz odpalić auto.
To oczywiste po wymianie modułu http://www.vag-com.pl/index.php?mod=site&id=6

Tagi wątku: