Możesz. Auto nawet po uruchomieniu się, gdy ruszy pojazd przed nami samo z siebie nie ruszy. Trzeba "cyknąć" pedał gazu - również jeśli mamy włączone ACC.
Ale tylko jesli masz włączony AutoHold. Jesli jest wyłaczony i zdejmiesz nogę z hamulca, to zaczyna pełzać.
Dodano: 19 - Grudnia - 2019 - 19:59:03
Obejrzymy nasze Tigi z arekp dokładnie przy najbliższej okazji. Informacja raczej prawdziwa, arekp wspomniał, że Audi z hakiem miały większe chłodnice i podwójne wentylatory. Bez nich bywały problemy z temperaturą. Masa przyczepy dla T2 to rekordowe w klasie 2.5 t, więc myślę, że się przyda tym co ciągają przyczepki:)
Nie pociagniesz Tiguanem przyczepy 2,5 tony, bo przepisy na to nie pozwalają. DMC przyczepy ogranicza DMC samochodu w ten sposób, że DMC samochodu stanowi co najmniej 1,33 DMC przyczepy. Przerabiałem temat przy Audi. DMC A4B6 to 2010 kg A DMC przyczepy to 1500 i więcej ni chu,chu. A z przyczepą 1500 przy DMC zestawu 3510 kg przez te 10 kg wpadłem w ViaToll i B+E. Ale nie żałuję, bo B+E przydaje sie przy większych autach z przyczepami, którymi czasem jeżdżę, a dzięki posiadaniu ViaTolla to na A4 i A2 nie stoję w takich długich kolejkach, tylko jadę za TIRami

nawet bez przyczepy.
Dodano: 19 - Grudnia - 2019 - 20:02:22
Witajcie
Związane z wycieraczkami.
Po wyłączeniu zapłonu i naciśnięciu manetki wycieraczek na dół na około 3 sek. wycieraczki zatrzymują się w pozycji górnej na szybie - jak w VW. Pomaga przy myciu czy wymianie wycieraczek.
To jest tryb serwisowy wycieraczek i czytałem o tym w instrukcji.
Dodano: 19 - Grudnia - 2019 - 20:10:55
Dołożę i ja coś od siebie, a właściwie od YT, gdzie to widziałem. Siedząc w środku w aucie z WYŁĄCZONYM zapłonem można skorzystać z trybu Comfort do okien. Otóż uzyskujemy otwarcie wszystkich okien poprzez naciśnięcie i przytrzymanie w dole przycisku do otwierania okna kierowcy. Zamykamy poprzez pociągnięcie i przytrzymanie w tej pozycji tego samego przycisku. Działa to tak jak komfortowe zamykanie i otwieranie okien i szyberdachu z kluczyka na odległość, z tym że wewnątrz auta pilot nie działa.