Drmscp i 7 Gości przegląda ten wątek.
Czy macie doświadczenia, a jeśli tak to czy podzieliliście by się nimi, z montażem wideorejestratora, ukrycie kabli, itd. Kupiłem model z dodatkową tylną kamerą więc wszelkie praktyczne uwagi mile widziane.
zasilianie mozesz sobie pociagnac ze skrzynki bezpiecznikow za pomoca takiej zlodziejki
Są tego typu przejściówki ze złączem zapalniczki, więc nie trzeba kabli przerabiać. Są również w wersjach z dodatkowym bezpiecznikiem.
No tak ale musisz miec plus po stacyjce bo inaczej będzie nagrywała 24 na dobę
Kolego wszystko super..... tylko nie wiem jak się zachowa kurtyna boczna podczas wystrzału jak przepasales ja kabelkiem. Pod plastikiem w słupku i pod podsufitka jest kurtyna..... ja odpielem plastik na przednim słupku ( wystarczy z wyczuciem podciągnąć) i przełożyłem kabelek pod kurtyna powietrzna. Plastik docisnalem i Ok . Kamerka Ok ! Ja zasilanie zrobiłem od przedniej zapalniczki. Wystarczy zdjąć osłonę tunelu, ja zdjąłem z prawej strony ( jeden wkręt i zatrzaski) i jest dostęp do gniazda zapalniczki. 2 zaciski przebijające izolacje, kawałek kabelka i dodatkowe gniazdo zapalniczki. Do tego już typowy zasilacz taki do zapalniczki i włączasz kamerkę. Zapinasz plastik i Ok.
Przejściówki kupiłem na ebay a podłączone są pod bezpieczniki 10 i 40, dokładnie tak jak w tej instrukcji która zalinkowałeś tylko kilka postów dalej
a co do użycia kamer 360 jako wideorejestratora to raczej wątpliwe