Cześć wszystkim,
Mam problem z podłączeniem sterownika zamka centralnego.
Model/marka tego sterownika to:
MODEMIX. Wygląda on tak:
1.

2.

Proszę o informację w jaki sposób mogę podłączyć tego typu sterownik do elektryki w Volkswagenie Polo 4 (9n2) 2002r. 1.4 TDI (AMF).
Próbowałem wpinać się w wiązkę w drzwiach kierowcy (o tym za chwilę) według schematu załączonego do sterownika zamka centralnego:
1.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sposób w jaki próbowałem podłączyć sterownik:
- Kable: czerwony, niebieski, żółto-czarny (od sterownika) wpiąłem na kabel żółto-czerwony (w aucie) +12V.
- Kable: szary, zielony (od sterownika) oraz czarny (w aucie) wpiąłem na śrubkę do karoserii (Masa).
- Kable: brązowy i żółty (od sterownika) stykałem z biało-niebieskim (w aucie) jednak reakcja była taka, że wszystkie elektryczne szyby się otwierały, a zamki w drzwiach delikatnie drgały i wydawały delikatny mechaniczny dźwięk.
- Kombinacja dodatkowa: Rezystor (ten ze zdjęcia powyżej, chyba 82 Ohm, taki dostałem od kolegi) połączyłem z kablami brązowym i żółtym (od sterownika) i przyłożyłem do kabla biało-niebieskiego (w aucie). Szyby we wszystkich drzwiach zamknęły się. Zamki w drzwiach nadal tylko drgały ale się nie zamykały.
Zobrazowanie podłączenia:
1.

2.

Proszę o pomoc i cenne uwagi