0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
PS.W końcu jakiś ślad..https://autokult.pl/34988,jest-szkodliwy-mechanicy-jednoznacznie-o-systemie-start-stop"W najnowszych samochodach, z instalacją elektryczną opartą na systemie 48-woltowym, wyposażonych w układy mikrohybrydowe, system start-stop jest jeszcze bardziej zaawansowany. Silnik wyłącza się nawet w czasie jazdy, nawet z prędkością autostradową. Jak to się będzie sprawować po latach? Dowiemy się za kilka lat."Tyle że żadne z tych aut które wymieniłem, to nie są mikrohybrydy.....
Ja zauważyłem że jak się rozpędzę i zjeżdżam z górki pojawia się komunikat "bieg jałowy" i zapala się kontrolka eko jazdy, w samochodzie robi się cicho jak by silnik zgasł, ale sądzę że cały czas chodzi na niskich obrotach i przez to jest niesłyszalny.
ale sądzę że cały czas chodzi na niskich obrotach i przez to jest niesłyszalny.
Widać to przecież na obrotomierzu
Tez mówi ze silnik zostaje nie tylko odsprzeglony ale również wyłączony. Zakres prędkości 40-130km
Wspomaganie elektryczne miałem już w 307sw z 07r.
czy samochód zapali tak jak by odpalał „na pych”.
A ja już myślałem żem wariat..
W aucie wyposażonym w elektryczne czy elektryczno-hydrauliczne wspomaganie kierownicy będzie działało normalnie przy zgaszonym silniku ( wystarczy włączony zapłon /kluczyk w stacyjce na pozycji włączonej).
Wiec tu pewnie będzie działać jak zaczniesz kręcić to załączy silnik.
Dodano: Dzisiaj o 10:43:55Cytat: Marcino w Wczoraj o 23:54:13Wiec tu pewnie będzie działać jak zaczniesz kręcić to załączy silnik.pytanie czy wyłączanie silnika w ECO działa jadąc nie na dziennych tylko na światłach mijania czy też drogowych, z włączoną klimą itp...
. W aucie wyposażonym w elektryczne czy elektryczno-hydrauliczne wspomaganie kierownicy będzie działało normalnie przy zgaszonym silniku ( wystarczy włączony zapłon /kluczyk w stacyjce na pozycji włączonej).
Nie no, muszę sprawdzić ale na postoju raczej nie działa
bo wkurza mnie to w trybie D. Wolę jednak hamowanie silnikiem.
ooo to ciekawe. Muszę u siebie pokombinować bo wkurza mnie to w trybie D. Wolę jednak hamowanie silnikiem.
Idzie się przyzwyczaić.
Cytat: Marcino w Dzisiaj o 10:15:40Idzie się przyzwyczaić.Jak myślisz to idzie ja nie mogę i dlatego rozłączyłem