który przedstawił aktualną polisę OC i argumentuje, że samochód jest mu potrzebny podczas wizyt u lekarza". Nie ma znaczenia, że jeszcze pół roku sprzyjających warunków atmosferycznych i pojazd będzie można uznać za ekologiczny - bo już prawie w całości porośnięty mchem i trawą.
podjąłem decyzję samodzielnie po jazdach testowych i analizach.
Jeśli chodzi o floty, to właśnie one w głównej mierze zmieniają te statystyki, bo osoby prywatne już dawno przestały kupować nowe samochody z silnikami wysokoprężnymi.
Do tego dochodzi jeszcze większa przyjemność z jazdy, gdy pod maską pracuje jednostka benzynowa.
wytłumaczcie mi po co się spierać o auta dostawcze, autobusy czy lokomotywy,
Już tłumaczę cały transport opiera się (...)
Patrząc na taką argumentację by usuwać wraki (pojazdy )ze względu na wiek czy wygląd zaczyna lekko ocierać się za poparciem eutanazji .Starsi też blokują kolejki do lekarzy (...)
252 KM 370Nm, a 2.0 TDI 190 KM 400Nm jest tak duża na korzyść silnika benzynowego,
Silnik na Pb jest ,był i będzie zawsze bardziej żarłoczny od ON...By uzyskać jednostką na Pb podobną moc czy niuton należy kręcić ją na wyższych obrotach niż ON...Silnik Pb który musi obracać się z większą prędkością by osiągami zbliżyć się do silnika na ON wykonuje więcej obrotów/suwów przez co szybciej się zużyje .Jak dla mnie krótsza żywotność to raczej minus .Do kompletu dochodzą dodatkowe upierdliwości z osprzętem silnika które jest zdecydowanie bardziej awaryjne w silniku Pb (falowania na wolnych ,wypadania zapłonów,problemy z klapami przepustnic itd.).
Poza tym nie słyszałem o zapychaniu się GPF a o DPF niestety bardzo dużo
2.0TDI 190KM, maksymalny moment obrotowy 400/1750 - 3000 Nm przy obr
o jakiej Ty elastyczności mówisz
i nie wmawiaj ludziom, że diesel jest przynajmniej tak samo cichy jak benzyna
A najlepsze są Twoje wstawki, że ktoś twierdzi, że w TDI trzeba krzyczeć, gdzie nikt tak nie napisał.
każdy silnik ma swoje zalety i wady - a jego wybór musi być podyktowany rodzajem pracy jaki ma do wykonania, preferencjami kupującego i oczywiście zasobnością jego portfela.
Czy jest ktoś w stanie w podobny sposób wypisać zalety/przewagę jednostek Pb skoro je posiada (dla zwolenników tego rodzaju paliwa nie powinien być to problem ).