Autor Wątek: 2.8 VR6 [AAA] - różnice w ciśnieniu na cylindrach, nierówna praca i spadek mocy  (Przeczytany 2380 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Byku1211

• :: TrendLine
  • VW: Golf III
  • Silnik: 2.8 VR6
  • Kod: AAA
  • Napęd: FWD
Czesc wszyskim , moj problem objawil sie po niczym zwiazanym z silnikiem tak na prawde bo musialem w vr wymienic chlodznice i rozebralem sobie caly przod i dzis zlozylem auto jazda testowa i nie ma mocy , jakos wkreca sie na obroty tylko z jakims dziwnym oporem, wczesniej bylo tak ze okolo 3 tys mial takie uderzenie mocy a teraz tego brakuje . Wie ktos moze co moglo sie uszkodzic ? i mam jeszce jedno pytanie  na bloku silnika obok filtra mam tam 3 czujniki i mam tak ze cisnienie oleju mi swieci a po odpieciu czujnika temperatury oleju gasnie , czujnik juz wymienilem bo myslalem ze on sie uszkodzil

Offline Byku1211

• VW: Golf III
  • Silnik: 2.8 VR6
  • Kod: AAA
Odp: 2.8 VR6 [AAA] - różnice w ciśnieniu na cylindrach, nierówna praca i spadek mocy
« Odpowiedź #1 dnia: 09 - Sierpnia - 2017 - 15:20:05 »
Mam pytanie do posiadaczy VR6,  jak silnik ma różne ciśnienia na baniakach może to powodować bardzo odczuwalny spadek mocy?  Bo badalem w swoim i wydawało się że,jest ok a okazało się że po przejechaniu 2-5 km ciśnienie na baniakach malalo i jest na 2 po 12 na 2 po 10 i na ostatnich po 8 może to być powodem dużego spadku mocy oraz nierównej pracy? 

Offline pretor

• administrator
    • VW Club Polska
  • VW: Tiguan I
  • Model: SUV
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CBAB
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT-6
  • Napęd: 4x4
  • Rej: OK
Odp: 2.8 VR6 [AAA] - różnice w ciśnieniu na cylindrach, nierówna praca i spadek mocy
« Odpowiedź #2 dnia: 12 - Sierpnia - 2017 - 17:21:03 »
może to być powodem dużego spadku mocy oraz nierównej pracy?
To jest wielce prawdopodobne.

Offline aldona1980

• Silnik: 2.4
  • Rej: ZKA
Różnica na ostatnim cylindrze może już powodować nierówną prace.

Tagi wątku: