Nie wiesz chyba o czym piszesz. Napisz coś ciekawego a nie tylko prowokujesz i obrażasz użytkowników tego forum.
Napisz coś ciekawego a nie tylko prowokujesz i obrażasz użytkowników tego forum.
Podrzucam taki filmik z trochę rozszerzoną prawdą na krótkim odcinku( który skrzętnie jest pomijany ).Typowe dojazdy (dom-praca dom ) start na zimnym silniku .
Nie czytasz, tylko bulgoczesz.
Vmax(>230 km/h na liczniku)
Bym i w tym temacie nie musiał " milczeć "(delikatnie mówiąc)
Silnik zasilany Pb + but w podłodze = wir w zbiorniku .Jak ktoś planuje zakup takiej jednostki jako flotę pojazdów dla pracowników przynajmniej wie czego może się spodziewać po młodych gniewnych z kartą na paliwo do ich dyspozycji jak to oni za to nie płacą .W wypadku silnika zasilanego na ON wir jest zdecydowanie mniejszy tylko o ile ?Może kiedyś doczekam się odpowiedzi ?
wsiadłem do testowego allspace
Przy okazji wizyty w ASO wsiadłem do testowego allspace 2.0TSI 180 i sprawidziłem tylko na kompie spalanie i przebieg - przy 8tys przebiegu spalanie dlugookresowe 12,6
Mam ten sam silnik w Allspace i niestety na krótkich odcinkach w mieście (~ 5km) spalanie 14l to standard przy spokojnym traktowaniu pedału gazu.
Nie wszyscy kupują wóz na dalekie trasy czy do spokojnej jazdy z mocami pod 200KM .
na dalekie trasy
Jadąc przepisowo w trasie bez problemu schodze ponizej 8l, na początku miałem problem z zejsciem ponizej 10. Myślę, że to kwestia dobrze ułożonego silnika.
da się 8/100? - da się
Ułożenie silnika pewnie też,
Jadąc przepisowo w trasie bez problemu schodze ponizej 8l
Myślę, że to kwestia dobrze ułożonego silnika.
Czy te jednostki Pb z mocami pod 200 km w cyklu miejskim na krótkich dystansach mieszczą się 10 l/100 km ?Czy może bardziej realne są okolice 15 l/100 km?