Autor Wątek: APP CONNECT - akywacja - Composition Media, Composition Colour, Discover Media ?  (Przeczytany 68993 razy)

Offline Pioter_

• :: TrendLine
  • Napęd: FWD
Odp: APP CONNECT - akywacja - Composition Media, Composition Colour, Discover Media ?
« Odpowiedź #75 dnia: 25 - Kwietnia - 2018 - 09:19:08 »
Zasada jest prosta. Kupujesz pakiet aktywacyjny w salonie albo na www.vw-sklep.pl

Jak już masz kod aktywacyjny, to umawiasz wizytę w serwisie i tam Ci opcję aktywują.

Z tego co dopytywałem jakiś miesiąc temu, całość to koszt około 1500pln brutto.

Nie wiem skąd im się wzięło te 5800.

Kluczowe może być to, jakie radio wybrałeś. Masz w ogóle app connect widoczne w menu?

Offline gepal

• :: StartLine
  • VW: Touran II
  • Silnik: 1.4 TSI
  • Kod: CZDA
  • Moc: 150 KM
  • Rej: PL
Odp: APP CONNECT - akywacja - Composition Media, Composition Colour, Discover Media ?
« Odpowiedź #76 dnia: 25 - Kwietnia - 2018 - 18:50:53 »
To co piszesz to właśnie zdanie jakie mówiono mi podczas zakupu auta.
Jak przyszło co do czego, to się teraz podobno nie da zrobić bo mam jakiś dziwny sterownik elektroniki.

Odpowiadając na Twoje pytanie - nie mam zakładki APP Connect w menu radia.

Offline Pioter_

« Odpowiedź #77 dnia: 25 - Kwietnia - 2018 - 23:34:44 »
To może kwestia wersji sprzętu.

Ja na przykład mam app connect w menu, ale jak je wybieram, to mam po prostu komunikat, że można go aktywować i trzeba się skontaktować z serwisem.

Z drugiej strony, wedle opisu na stronie to raczej się łapiesz...
https://www.vw-sklep.pl/pl/sklep/p/208536/app-connect-dokument-aktywacyjny.html

Może zadzwoń do innego serwisu?

Offline gepal

• VW: Touran II
  • Kod: CZDA
  • Rej: PL
« Odpowiedź #78 dnia: 27 - Kwietnia - 2018 - 22:50:20 »
Dzięki za link.
Niestety mam wyjątkowego pecha - włożyli do mojego auta jakiś stary sterownik elektroniki...
Spóbuję w innym serwisie, ale to nic nie da :(

Offline westsajd

• VW: Tiguan II
  • Skrzynia: MT
« Odpowiedź #79 dnia: 08 - Czerwca - 2018 - 10:57:51 »
Czy ktoś orientuje się jakim maksymalnym prądem ładują wcześniej wspomniane porty usb?

Offline rk

• :: ComfortLine
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Kod: CHHB
  • Moc: 220 KM
  • Rej: ZS
« Odpowiedź #80 dnia: 08 - Czerwca - 2018 - 12:29:24 »
W mojej wersji (Rm 2017, z Media Control i 2 portami z przodu i 1 z tylu) jak korzystam z jednego portu to około 1A. Dla pewności przejrzyj moje posty w tym temacie.

EDIT:
http://vw-clubpolska.pl/index.php/topic,2991.msg17666.html#msg17666

Było troche ponad 1A.

Podziękował: westsajd

Offline Kabe

• Silnik: 1.4 TSI ACT
  • Kod: CZEA
  • Rej: WE
« Odpowiedź #81 dnia: 08 - Czerwca - 2018 - 12:43:42 »
Mam 1 USB z przodu, nie mierzyłem jego mocy ale telefon Samsung S8 jak jest podpięty pod Android Auto to naprawdę szybko się ładuje

Offline arekp

• Moc: ?? KM
« Odpowiedź #82 dnia: 08 - Czerwca - 2018 - 19:46:31 »
Z ciekawostek w CarPlay (iOS), w kolejnej wersji systemu, Apple pozwoli uruchamiać na desce mapy innych producentów :) Witajcie Google Mapy.

Offline MrBlacker

• VW: Tiguan Allspace
  • Moc: 180 KM
« Odpowiedź #83 dnia: 08 - Czerwca - 2018 - 19:51:35 »
No w końcu. :)
Szkoda tylko, że w VW nie można uruchomić CarPlay po BT.

Offline arekp

« Odpowiedź #84 dnia: 08 - Czerwca - 2018 - 19:58:43 »
No w końcu. :)

Jeszcze gdyby tylko Yanosik się postarał o autoryzację + Audioteka i byłbym szczęśliwy z posiadania tego rozwiązania.

Offline Robert_em

• Silnik: 2.0 TDI
  • Rej: SC
« Odpowiedź #85 dnia: 09 - Czerwca - 2018 - 09:03:14 »
Jak tylko usłyszałem na konferencji, to zainstalowałem iOS12, ale jeszcze GM nie ma  ::)

Offline arekp

« Odpowiedź #86 dnia: 09 - Czerwca - 2018 - 09:23:31 »
Jak tylko usłyszałem na konferencji, to zainstalowałem iOS12, ale jeszcze GM nie ma  ::)

Nie spodziewałbym się tego przed wrześniem.

Offline Gliszczynski

• VW: Golf VII
  • Silnik: 1.0 TSI
« Odpowiedź #87 dnia: 01 - Sierpnia - 2018 - 17:32:58 »
Witam. Mam podobny problem proszę o pomoc...

Offline Gliszczynski

« Odpowiedź #88 dnia: 01 - Sierpnia - 2018 - 17:50:00 »
Witam. Kupiłem nowego Golfa Cimfortline z Composition Media. Handlowiec poinformował mnie że auto będzie z app connect. Okazało się po odbiorze że zapomniał aktywować funkcji. Później jednak okazało się że do tego radia nie ma możliwość dołożenia app connect. Mam pytanie czy istnieje jakaś możliwość aktywacji tej funkcji lub czy można wymienić to radio na takie które będzie miało możliwość aktywacji app connect...

Offline K9Darek

« Odpowiedź #89 dnia: 02 - Sierpnia - 2018 - 17:59:49 »
Nie możesz zgłosić reklamacji? Nie twoja wina że:
1. Funkcja nie została aktywowana bo..
2. ..bo ta funkcja jest dla tego modelu niedostępna.

Offline skodex

• VW: Golf Sportsvan
  • Wersja: Highline
  • Kod: CZCA
  • Moc: 125 KM
  • Rej: DW
« Odpowiedź #90 dnia: 16 - Września - 2018 - 10:51:07 »
Dzień dobry,
jestem nowy i to mój pierwszy post.cji
Przeglądam forum ale jeszcze nie znalazłem tego czego szukam, więc postanowiłem zadać pytanie.
App Connect- kupując auto, w specyfikacji było coś takiego, że jest AUX IN co pozwala podłączyć urzędzenia Iphone/ Ipad, ucieszyłęm się jak dziecko, zapytałęm nawet sprzedawcę w salonie, czy można wyświetlać nawigację na ekranie w aucie, potwierdził. Teraz jak już mam auto /i niestety nie jestem zadowolony z fabrycznej mapy/ jak klikam App Conect to wyświetla mi się komunikat o koniczności podanie kodu licencji. Sprawdziłem w ASO, kosztuje to 1050zł. Sporo. Wiem, wykazałem się brakiem czujności i nie dopytałem sprzedawcy dokładnie czy to zadziała tak jak jest czy też mam dokupić coś opcjonalnie. Mój błąd. Dlatego mam pytanie, czy jest jakieś alternatywne rozwiązanie/ obejście tego problemu?

Za odpowiedzi i góry dziękuje.

Offline Exocet

« Odpowiedź #91 dnia: 18 - Listopada - 2018 - 19:54:58 »
W swoim Tiguanie mam Discover Media, ale nie jest w nim aktywny między innymi App Connect oraz funkcja Voice. Zastanawiałem się, czy można te funkcje aktywować poza serwisem VW ponosząc mniejsze opłaty. Od znajomych jeżdżących innymi markami np. Fordem wiem, że są elektronicy specjalizujący się w tego typu usługach. Nie znalazłem takich wątków czy ogłoszeń na form VW. Czy jest to techniczne zbyt trudne czy wiąże się z innymi ryzykami? Czy ktoś próbował tego typu zabiegu w swoim VW?

Offline TomRS

• Rej: PO
« Odpowiedź #92 dnia: 30 - Listopada - 2018 - 14:20:35 »
Cześć.
Które ASO zaproponowało usługę za 1050 PLN ? Ja wczoraj pytałem w Poznaniu na Krańcowej i zaśpiewali mi 1400 PLN za aktywację Apple Carplay (cały niezbędny hardware mam w aucie, chodzi praktycznie tylko o kod)

Offline Lesny

• Kod: CZCA
  • Rej: PGN
« Odpowiedź #93 dnia: 30 - Listopada - 2018 - 17:06:14 »
Sam kod tyle kosztuje, ale za jego wprowadzenie też sobie serwis coś liczy stąd różnica zapewne.
Pamiętam, że dzwoniłem parę miesięcy temu o to w Poznaniu na Wiatraczną i właśnie tak mi powiedzieli, że zbliżyłem się do okolic 1400PLN.

PS. Co do wyjścia AUX to w zasadzie określa ta nazwa jedynie wejście liniowe dźwięku zwykłym mini-jackiem. Jak ten kawałek prostej miedzi ma posłużyć dla AppConnect'a to serwis nie wie co mówi. Dla AndroidAuto/CarPlay konieczne jest podłączenie telefonu przez USB.

@Skodex,
Niestety, alternatywna opcja nie jest mi znana. Swoją drogą w jakim serwisie uzyskałeś info o teoretycznej cenie 1050PLN?

Offline Keramszcz

• Kod: CHZC
  • Moc: 95 KM
  • Rej: PO
« Odpowiedź #94 dnia: 02 - Stycznia - 2019 - 23:53:45 »
Witam!
Mam taki sam problem , posiadam  w Golfie 7 Composiion Media urządzenie u 3QOO35819C i nie mam ikony App Connect. Czy jest jakaś możliwość wgrania odpowiedniego firmware w serwisie VW  w celu możliwości  aktywacji  App Connect ?

Offline kama

• VW: T-Roc
  • Rej: WJ
« Odpowiedź #95 dnia: 25 - Marca - 2019 - 14:39:44 »
Hej,
Czy udało się komuś dołożyć APP-Connect do Composition Media ?
W grudniu 2018 kupiłam nowego T-Roca.
Cały czas byłam informowana, że będę mogła aktywować APP-Connect.
Niestety jakoś tak się zakręciłam, że nie dołożyłam go przy zakupie od razu.
Przy odbiorze auta pierwszy raz usłyszałam, że jednak takiej opcji nie będzie z racji na jakiś stary sterownik.
Napisałam reklamacje do dealera i do VW, niestety obie odrzucone z informacją, że informacje na stronie nie są wiążące.
Kontaktowałam się z UOKiK i Ci przyznali mi rację.
Wszystkie informacje na stronach VW świadczą o tym, że do radia Composition Media 2 można dokupić APP-Connect i jest to świadome wprowadzenie klienta w błąd.
Niestety auto kupowałam na firmę, więc w tym przypadku nie mogą nic zrobić.
Czy jest jeszcze jakaś szansa ?
Gdybym wiedziała, że tak to będzie wyglądać zdecydowałabym się na inne auto, ten system był dla mnie jedna z najważniejszych rzeczy przy wyborze.

Offline kolnierz

• VW: Polo VI
  • Wersja: Comfortline
  • Silnik: 1.0 TSi
  • Rej: WN
« Odpowiedź #96 dnia: 12 - Sierpnia - 2019 - 14:59:03 »
Witam,

Mam w mojej POLO Compostion Colour, chciałbym jakoś podłączyć telefon do tego urządzenia, tak abym mógł wyświetlać mapy google. Wiem powinienem przy zakupie zamówić wyższy model radia, ale tego nie zrobiłem. Widziałem, że można mieć w tym radiu smart linka, wtedy rożni się tylko fizycznym przyciskiem radio "APS", czy ktoś wie jak zmienić soft lub co trzeba dołożyć żeby działało?

Offline arturch1977

• Rej: WJ
« Odpowiedź #97 dnia: 12 - Sierpnia - 2019 - 18:53:23 »
Jeśli funkcja APP Connect jest aktywna to wystarczy w telefonie zainstalować aplikację Android Auto
- https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/android-auto-4-5-5928-release/
i podłączyć telefon kablem USB.

Offline Drmscp

• VW: Polo VI FL
  • Wersja: GTI
  • Moc: 205 KM
  • Skrzynia: DSG
« Odpowiedź #98 dnia: 12 - Sierpnia - 2019 - 19:19:51 »
Chodzi o to, że nie jest.
Kolega ma tylko Composition Colour i jestem prawie pewien, że niestety nic się nie da zrobić, by móc mieć android auto z tą wersją infotainment.

Offline kolnierz

• Wersja: Comfortline
  • Silnik: 1.0 TSi
  • Rej: WN
« Odpowiedź #99 dnia: 12 - Sierpnia - 2019 - 23:03:02 »
Mam nadzieję że trochę trzeba jeszcze poczekać i zaczną być sprzedawane jakieś adaptery lub coś innego. Strasznie brakuje tej opcji

Tagi wątku: