Jestem ciekaw czy płacicie do obowiązkowego ubezpieczenia OC dodatek jakim jest NW ?
Ja po doświadczeniach znajomych i opinii jednego z agentów ubezpieczeniowych, już parę lat temu w pierwszej kolejności zrezygnowałem z NW w przyczepie a później w reszcie pojazdów. Jak na razie nie narzekam na brak tego nic nie wartego zabezpieczenia.
I tu się z tobą zgodzą swoją własną opinią. Biorąc NNW średnio kosztuje 15-35zł tylko wiecie jaką SU?? Nie ma najmniejszego sensu brać NW poprostu aby było tak na wszelki wypadek; jeśli chcecie brać oczywiście ale z duża SU 40tys czy 100tyś wiadomo dużo będzie kosztować ale w przypadku jakiejś dla przykładu złamanej nogi nie dostanie 200zł tylko 2000zł.
Po co komu wiedzieć czy mam dzieci, czy je wożę - czy jeździsz z dziećmi ostrożniej? Po co komu pesel - a po to aby zweryfikować twoje zniżki zwyżki w bazie UFG już w wiekszosci towarzystw nie da sie obliczyc nawet ORIENTACYJNEJ ceny bez tego. Po co kod pocztowy do znizek - a po to bo w WAWIE dużo cześciej latwiej o wypadek a co za tym idzie wieksza szkodowac w porownaniu do mojej malej miesciny gdzie jest jedna z najtanszych w polsce.
Moge was zadziwic ale znizki na CHWILE OBECNA zaleza od: wieku, doswiadczenia w prowadzeniu, rodzaju modelu auta, pojemnosci, kodu pocztowego, koloru auta, wieku posiadanych dzieci jak rowniez ich ilosci, zgody na weryfikacje BIK, miejsca parkowania, wyjazdow za granice, sprowadzenia pojazdu i wiele innych