Autor Wątek: KLIMATYZACJA - doposażenie  (Przeczytany 412 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adfur92

• :: TrendLine
  • VW: Tiguan Allspace FL
  • Wersja: SE
  • Silnik: 2.0 tsi
  • Moc: 190 KM
  • Skrzynia: AT
  • Napęd: 4x4
  • Rej: SBI
KLIMATYZACJA - doposażenie
« dnia: 05 - Września - 2025 - 12:36:25 »
Tiguan II 2.0 TSI z 2024 roku.
Cześć jedzie do mnie tiguan z usa, na zdjęciach ma biedny panel klimatyzacji i chciałbym go uaktualnić
mój panel

opcja 1 do wersji 2 stefowej z pokrętłami

opcja 2 do wersji 2 strefowej dotykowej

opcja 3 dotyk plus regulacja temperatury na tył

Widziałem że są na internecie zestawy z wiązką i czujnikami temperatury, jest nawet firma która za 5000zł robi taką konwersję

w załączniku wnętrze mojego tiguana jeszcze w osobnym wątku będzie temat wymiany radia bo takie biedne jest, ale za to wirtual kokpit jest na stanie
no i pytanko czy już ktoś wymieniał ten panel z manuala na dwustrefową klimę i może pomóc co jeszcze może być potrzebne?

Offline Frodo

• Clubowicz
  • VW: Tiguan II
  • Wersja: R-Line
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Kod: DKTA
  • Moc: 230 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Napęd: 4x4
  • Rej: KR
Odp: KLIMATYZACJA - doposażenie
« Odpowiedź #1 dnia: 05 - Września - 2025 - 15:08:48 »
Nie wymieniałem, ale by móc ustawić niezależnie temperaturę w drugiej strefie potrzebujesz drugą klapkę mieszającą i kanały, które doprowadzają do niej zimne i ciepłe powietrze (a nie tylko zmieszane powietrze z pierwszej klapki). Powietrze musi też być trochę inaczej dalej rozprowadzane, bo są to już oddzielne strumienie o różnych temperaturach. Ingerencja jest więc większa niż tylko panel, wiązki i czujniki... Nie wiem czy da się do tego wszystkiego dostać i wymienić bez demontażu deski rozdzielczej.

Tagi wątku: