Zakodowałem wg instrukcji, ale gdzieś znalazłem, że powinno być jeszcze aktywne:
5F Car_function_list_BAP_Gen2_LDW-HCA_0x19
i teraz, jeżeli tą funkcję mam ustawioną na not activated to pokazuje się menu Emergency Assist i Line Assist, ale nie da się ich włączyć oraz pokazuje się komunikat, że funkcja jest obecnie niedostępna.
jak tą funkcję ustawię na activated to jest menu Line Assist i jest aktywna i działa, ale nie pokazuje wtedy w menu Emergency Assist, czy ktoś wie co w Tiguanie 2 modelowo rok 2023, produkcja 02.2024 trzeba jeszcze ustawić aby było w menu aysstentów Emergency Assist?
Line Assist z prowadzeniem środkiem pasa działa dobrze, nie wiem czy działa Emergency Assist ale na pewno nie wyświetla się w menu asystentów.
Dodam jeszcze, że nie znalazłem opcji
Hupen_durch_Fahrerassistenz, pozostałe były z 09 Flashing Funktion
Natomiast:
STG 5F->adaptacja->Vehicle Menu Operation
menu distplay lane assistant->activated
menu display lane assistent over threshold high-> activated
to w menu asystentów pokazał mi pozycję Side Assist, ale bez możliwości włączenia - nie mam side assist
więc te opcje musiałem wyłączyć
Dodano: 24 - Maja - 2025 - 22:37:53
Line Assist z prowadzeniem środkiem pasa działa dobrze, nie wiem czy działa Emergency Assist ale na pewno nie wyświetla się w menu asystentów.
Line Assist dziala tak:
najpierw czarno białe przypomnienie na zegarach, żeby przejąć kierownicę
potem czerwone przypomnienie z 3 dźwiękami
potem 3 głośnie dźwięki
i system się wyłącza - samochód może pojechać do rowu - w menu asystentów pozycja prowadzenie środkiem pasa staje się wyłączona
na tym się kończy jego działanie, czyli Emergency Assist nie działa.