0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Często parują mi reflektory - serwis VW twierdzi że to jest normalne
że odparują gdy się ociepli....
Znaczy się przy włączonym oświetleniu ?
Pojazd z takowym zaparowanym oświetleniem nie przechodzi badania technicznego, i może to być również światło przeciwmgłowe.
I nie mówię o chwilowym parowaniu gdzie masz zalepiony śniegiem reflektor .
"Dlaczego parują reflektory? Reflektor paruje od środka, gdy w jego wnętrzu zbiera się wilgoć. Jeśli w chłodne dni pojawia się lekkie zamglenie, a para znika po kilku minutach jazdy, nie ma się czym martwić. Jest to zupełnie normalne zjawisko, gdy zimne powietrze jest podgrzewane przez lampę."
Parowanie reflektorów samochodowych w chłodniejsze dni to zupełna normalność, ponieważ zimne powietrze obecne w reflektorze jest podgrzewane przez żarówkę. W wyniku takiego procesu wilgoć skrapla się i jest widoczna wewnątrz klosza w postaci pary bądź rosy. Jeśli po przejechaniu kilku kilometrów para ustępuje, to z Twoimi reflektorami wszystko jest w porządku.
Pokaż jak to w tym Sharanie paruje
Często parują mi reflektory - serwis VW twierdzi że to jest normalne.
Często parują mi reflektory - serwis VW twierdzi że to jest normalne. Dodam że samochód jest bezwypadkowy i bezkolizyjny.
Ciężko podejrzewać, aby w aucie bezkolizyjnym i bezwypadkowym nagle w tym samym czasie w taki sam sposób uszkodzeniu uległy oba reflektory. Może mają wadę fabryczną, ciężko spekulować
Zastanawia mnie tylko to czy jak będę musiał zrobić przegląd na stacji diagnostycznej i będzie deszczowa pogoda to Pan diagnosta zgodzi się z tym że ten typ tak ma
i za duże według mnie
@amba83 , podmieniłem zdjęcia i prośba aby nie wrzucać takich fotek do załączników a zamieszczać je za pomocą aplikacji Tapatalk z której przecież korzystasz.