Kod silnika AXB 2005 r sterowanie manual. Pisząc o silniczku, że zmajduje się w tylnym nadkolu TP Miałeś na myśli całą dmuchawę? Bo ona jeszcze ma w sobie dwa małe silniczki do sterowania klapkami. Jeden na wierzchu gdzie dostęp jest super a drugi z wewnętrznej strony do którego dostępu brak. Nadmienię, że klima nabita nie jest, ale uważam, że to bez znaczenia bo regulacja i nadmuch powinien chodzić. Na chwilę obecną wieje tylko na maxa i to dołem czyli tylko na nogi. Na sterowniku przy przyciskach od położenia są diody, które przy wciskaniu też się nie zaświecają. Może nie dochodzi napięcie? Gdzie mogę to sprawdzić? Do sterownika dochodzą dwie wtyczki, jedna Duża z 5 cioma przewodami a druga mniejsza z większą ilością przewodów. Rozumiem ,że do sterownika powinien dochodzić plus i minus? Nie działa mi również oświetlenie przedziału kierowcy, ta lampka w podsufitce czy to ma jakieś powiązanie? Przedział pasażerski świeci. Podpowiecie, który to może być bezpiecznik dla sterownika dmuchawy tył? Mówiąc o szeregowym rezystorze dmuchawy to Masz na myśli ten co jest włożony w dmuchawę i dochodzą do niego przewody od przodu koło głównego silnika?
Dodano: 11 - Października - 2023 - 17:45:04
Proszę o podpowiedź czy do sterownika nawiewu w przedziale pasażera dochodzi bezpośrednio plus i minus? I które to przewody w której wtyczce, sprawdzę wtedy czy wogole napięcie dochodzi do sterownika a dużo mi to wyjaśni