@red, tu nie chodzi o mojego Sharana, ale też o grupę VAG.
Teraz po kolei.
Na ori radiu ładnie podawane były informację na FIS'ie.
Radio po 14 latach stwierdziło, że ma już dosyć ładnego grania i zastąpił go nowy Pioneer z opcją wyświetlania info na fisie w autach grupy VAG, tylko potrzeba sobie dokupić specjalny adapter. Bynajmniej tak twierdzi instrukcja tego pionka.
Miałem link do takiego czegoś, ale gdzieś mi go wcieło, zanim się temu przyjrzałem.
Sygnał na fisa raczej nie idzie z kostki iso.
Z tego co zauważyłem, info z radia na zegarach znika po odpięciu takiej małej kostki, która w radiach Blaupunkta jest nad kostką Iso.
W to gniazdo wchodzi 3 małe kosteczki. Jedna od zmieniarki, druga jest chyba od sterowania, a ta trzecia wychodzi na to, że właśnie od fis'a. Taka kostka w opisanym aucie jest, ale nie wiem dokąd prowadzą przewody od niej, bo tego aż tak nie rozbierałem.
Możliwe, że bezpośrednio do licznika, albo do jakiegoś modułu. Zagłębiam się w temat coraz bardziej, więc może znajdę coś ciekawego.
Mówię tu o tej kostce: [link przestał działać]
Dodano: 07 - Maja - 2015 - 10:53:35
Właśnie dotarłem do informacji, które potwierdzają, że chodzi właśnie o tą kostkę. Z drugiej strony jest taka mała wtyczka, ale nie jest to mini-jack. Znalazłem takie adaptery, ale póki co to do innych marek, a nie do Pioneer'a. Jednak jedna wtyczka odpowiedzialna jest za sterowanie z kierownicy i za podawanie informacji na fis.