Bardzo proszę nie banować mnie, aplikacja jest darmowa i będzie posiadać funkcje płatne (z czegoś trzeba żyć). Do wydania jednak jeszcze chwilę, ogrom pracy mam jeszcze zaplanowany i jeszcze nie wiem co w pierwszym rzucie wyjdzie "na produkcję". Myślę że wielu osobom może przypaść do gustu a co najważniejsze ułatwić znacząco życie. Jeśli jednak ktoś usunie ten temat to rozumiem, nie pojawi się więcej na tym forum w tej formie. No i najważniejsze to przyszedłem do was, bo wiem że mogę znaleźć tutaj wielu ogarniętych entuzjastów których ten temat może zaciekawić.Cześć, tworzę nową wersję aplikacji
DPF Info (stara wersja dla Opel Z19DT* jest tutaj:
https://play.google.com/store/apps/details?id=tm.dpfinfolite) która to również będzie obsługiwać w nowej edycji silniki VW itp.. oprócz kilku innych marek pojazdów i wariantów silnikowych. Wszystko pod spodem jak i na zewnątrz zostało napisane od nowa. Jest lepiej, szybciej i przyjemniej. Funkcjonalnie jest znacznie lepsza niż VAG DPF, FDPF czy Forscan jeśli chodzi o zastosowanie w codziennym życiu, co najważniejsze to kombajn - jeden do wszystkich marek. Oczywiście porównując do specjalistycznego softu typu jak np. Forscan to nie podskakuję, ale nie taki mam cel - zresztą zobaczycie. Szczególnie edycja PRO ma stać się takim codziennym kompanem dla waszego diesla.

Jeśli ktoś chce wziąć AKTYWNY udział w zamkniętych testach aplikacji to zapraszam do kontaktu.
Należy posiadać interfejs BT ELM327 w wersji 100% kompatybilnej minimum ze specyfikacją 1.4b; smartphone z Androidem w wersji minimum 5.0 (poziom API 21) czyli praktycznie wszystko; auto z silnikiem diesla (preferowany Ford, Opel, VW, Volvo), pula mam nadzieję będzie rosła w miarę szybko. Polecane interfejsy to iCAR (iCAR PRO testuję ale mam z tym jakiś problem - chodzi o jego niby automatyczne wyłączanie się, może iCAR 2), jak masz coś w szufladzie nawet taniego to może się nadać, trzeba sprawdzić.
Aktualne wsparcie na dzień 2022-04-06 (nazwa / model i kompatybilne do tego) - te auta działają znakomicie:
• FORD FOCUS DW10F/2015 - grupa kompatybilnych napędów
• OPEL ASTRA K B16DT/2018 - grupa kompatybilnych napędów
• OPEL INSIGNIA A20DTH - tutaj nie wiem czy są dwa warianty ciut różne od siebie, ale.. wyjdzie w praniu - dwie Insignie jeżdżą i mają się znakomicie
• VAG-CRLB/2016 oraz DCYA/2017 - grupa kompatybilnych napędów VW, SEAT, SKODA, AUDI..
• VAG-DFGA/2020 - grupa kompatybilnych napędów VW, SEAT, SKODA, AUDI..
• VOLVO V40 D2
Planowane do implementacji i testów:
• OPEL VECTRA (Z19DT) - grupa kompatybilnych napędów
• VOLVO V40 D3
• DACIA DUSTER - niepełne wsparcie
Wiem również co nieco na temat filtrów DPF, jak się zachowuje ECU, kiedy inicjuje wypalanie, kiedy wchodzimy na cienki lód ignorując komunikaty na desce (wtedy tak naprawdę mamy już tryby wymuszonego wypalania), albo jeździmy w sposób zarzynający silnik, więc możecie pytać.. Obecnie jeżdżę dieslem na bardzo krótkich odcinkach a żaden z moich obecnych ani poprzednich diesli nigdy nie miał problemu z DPFem. Po to również powstaje ta aplikacja aby pomóc kierowcom być bardziej ekologicznym i ekonomicznym i nie przejmować się tym że jeździ się dieslem z problematycznym niby DPFem.