0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Styl jazdy: Samochód od nowości głównie jeździ w mieście na krótkich dystansach (dom-praca, zakupy), czyli w tzw. trudnych warunkach dla DPF
Dodatkowe pytanie: Czy w silniku 1.6 TDI CAYC seryjnie jest blokada obrotów na biegu jałowym?
jest zupełnie normalnym w przypadku tego auta i stylu jazdy, że często się wypala i nie należy nic z tym robić ?
...seryjnie to auto posiada taką blokadę?....
Tylko u mnie akurat z jakiegoś powodu jest wyłączona obecnie ?
Chiptuning a DPF: Niestety, przed modyfikacją silnika nie miałem aplikacji do monitorowania parametrów DPF, więc nie wiem, czy problem pojawił się już po tuningu. Warsztat, który przeprowadzał modyfikację, zapewniał mnie, że parametry związane z DPF nie były zmieniane i że tuning nie powinien wpływać na częstotliwość wypalania.
Styl jazdy: Samochód od nowości głównie jeździ w mieście na krótkich dystansach (dom-praca, zakupy), czyli w tzw. trudnych warunkach dla DPF.
Pozostałość popiołu olejowego" na poziomie 51,57 g. Czy ta wartość oznacza faktyczne zapełnienie filtra? Jeśli tak, czy jest to dużo dla tego typu filtra i czy może powodować częste wypalanie?