Autor Wątek: LUSTERKA ZEWNĘTRZNE - demontaż lusterka i wymiana obudowy  (Przeczytany 2219 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline musznik

• :: StartLine
  • VW: Golf VII
  • Silnik: 2.0 TDi
  • Napęd: FWD
  • Rej: PGN
LUSTERKA ZEWNĘTRZNE - demontaż lusterka i wymiana obudowy
« dnia: 31 - Maja - 2021 - 21:31:43 »
Witam serdecznie!

Piszę ten post, ponieważ wczoraj spotkała mnie dość przykra sytuacja. Mniejsze dziecko z rozpędu walnęło głowa w lewe lusterko od strony kierowcy i doszło do uszkodzenia wewnętrznych mocowań. Mianowicie dolna obudowa, która posiada mocowania śrubek (Torx 10) została uszkodzona i całe lusterko jest ruchome. Chciałbym uniknąć kupowania nowego lusterka i wymiany całości. Mam możliwość zakupienia dolnej obudowy lecz nie jestem przekonany czy można zdjąć dolną obudowę bez konieczności demontażu całego lusterka. Ewidentnie cały mechanizm nie przejdzie przez dziurkę w obudowie.

Czy ktoś miał już do czynienia z zewnętrznym demontażem obudowy? Dziękuje każdemu z osobna za odpowiedz.

Offline doggie

• Clubowicz
  • Marka: Cupra
  • Model: Formentor
  • Wersja: Sport
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Kod: DPCA
  • Moc: 175 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Rej: GD
Odp: LUSTERKA ZEWNĘTRZNE - demontaż lusterka i wymiana obudowy
« Odpowiedź #1 dnia: 01 - Czerwca - 2021 - 09:41:21 »
Mam nadzieję że dziecku nic sie nie stało  :question: pal go pies w tę obudowę lusterka  :exclaim:  :D

Poza tym jeśli dobrze kojarzę wystarczy wymienić dolną obudowę

Offline musznik

• :: StartLine
  • VW: Golf VII
  • Silnik: 2.0 TDi
  • Rej: PGN
Odp: LUSTERKA ZEWNĘTRZNE - demontaż lusterka i wymiana obudowy
« Odpowiedź #2 dnia: 01 - Czerwca - 2021 - 14:30:29 »
„Wystarczy” - dobrze powiedziane. Tylko ta dolna wisi na całym głównym ramieniu lusterka i chyba nie ma możliwości demontażu jej bez odkręcenia całego lusterka… Shit…

Tagi wątku: