0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Nie, nie i jeszcze raz nie. W moim T6 wypalanie co 300 km jest jak najbardziej prawidłowe
Wtryski mają korekcję tak -0.18 0.12 0.14 -0.8,
Oleju dolewać nie muszę nawet przez to wypalanie mam chyba max,
Naturalnie że można naginać rzeczywistość porównując dwa zupełnie różne auta. A nawet i przy większych gabarytach/masie wychodzi lepszy wynik.Logika podpowiada że skoro interwał jest częstszy to coś jest tego powodem.Zawartość do wypalania przecież z czegoś się bierze.Jeśli byłoby to z samego ON to musi albo więcej "chlać" (o czym autor tematu nie wspomina) by zbierało się więcej, lub ilość spalanego ON jest taka sama ale w niewłaściwy sposób przepalana (lejące końcówki wtryskiwaczy,niewłaściwe ciśnienie itd).Czemu nikt głośno nie zadaje pytania jaki jest interwał nowego (prosto z salonu) pojazdu w podobnych lub takich samych gabarytach naturalnie z takim silnikiem. Czy one też mają interwał co 200 km jak autora tematu? Czy jest to norma?
Raczej tak, ale też nie sprawdzałem za często i to problem, dopiero teraz o tym będę pamiętam jutro mi się wypali to sprawdzę, ale jak wymieniałem olej prawie 10k temu to chyba aż tyle nie nalałem
Czy one też mają interwał co 200 km jak autora tematu?
chyba aż tyle nie nalałem
Natomiast jak mówię, że 300 km jest ok i mam co do tego dane z przejechanych 65 000 km z za każdym razem kontrolowanym dopalaniem DPF (ilość sadzy przy starcie, przepustowość po zakończeniu, przebiegi między wypalaniami) to tak jest.
@Gulasz samochód przejechał 144 000 km - wg Ciebie to jest statystycznie przebieg na lejące wtryski i puszczające olej turbiny i wszystkie te inne rzeczy?
w moim aucie już nie da się zrobić bloków pomiarowych
Zauważyłem.od jakiegoś czasu że DPF wypala mi się co jakieś 200+km, cykl 70/30 miejski,trasy.
Pojadę na wgranie starego softa i wtedy będę miał odpowiedź czy to w tym jest problem