Witam.
Od dwóch dni przy odpaleniu Audi 3.0 TDI 225 KM [BMK] w automacie i włączeniu biegu D,S,R i trzymaniu na hamulcu auto zaczyna drgać.
Dzieje się tylko to na tych biegach bo na P czy N drgania ustępują.
Co może być przyczyną?
Dodam że olej w skrzyni wymieniałem 30 tysięcy km i wymieniam regularnie co 60 typ silnika BMK 3.0 TDI 225 KM.
Dodam jeszcze że jak ostatnio było zimno, rano odpalając samochód i np. jadę to obroty się zwiększając a automat nie chce zmieniać biegów z 4 na 5 albo z 5 na 6 wcześniej tez miałem taki problem ale auto nie miało taki wibracji jak teraz...
Czy to kończący się konwerter? Jaka cena jest regenerowanego? I gdzie polecacie regeneracje? Sprawdziłem też przepływomierz jednak to nie on. Samochód dalej wibruje na biegu. Coś czytałem że to może być czujnik przyspieszania, ale jakby był to ten czujnik to by błędy wróciły, a jednak nie wróciły po usunięciu... Dalej nic nie wiadomo. Ma ktoś jakieś pomysły? Dodam jeszcze że na biegu jałowym z tłumika wydobywa się czarny dym.
Wtryski dzisiaj sprawdziliśmy na sprzęcie to nie są złe.
Myślicie ze to panewki, bo silnik głośniej pracuje.
Może i nic nie stuka ale klekocze.
Filmik z pracy silnika mam, ale nie mogę dodać...
Filmik możesz przesłać na: kontakt@vw-clubpolska.pl - wrzucimy go na klubowy kanał i udostępnimy w twoim temacie.